За субвенције се пријавила 234 грађанина / Портал Дан
21/02/2022 u 07:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град планирао да подијели 500 подстанарских субвенција: Мало пријава, продужиће рок

Уколико буде потребе, односно ако у датом року буде приjављен мањи броj грађана, Главни град ће обновити jавни позив, казали су из Секретаријата за социјално старање

Грађани који немају ријешено стамбено питање до 27. фебруара могу се пријавити за субвенције које је Главни град обезбиједио за подстанаре у виду накнаде диjела трошкова закупнине. Међутим, интересовање подстанара за овај социјални пројекат није велико, јер се није пријавило ни пола грађана од броја који је Главни град спреман да помогне.

– До 17. фебруара на jавни позив приjавило се 234 заинтересована корисника из различитих диjелова града. Рок за подношење приjава jе 30 дана од дана обjављивања, односно до 27. фебруара. Уколико буде потребе, односно ако у датом року буде приjављен мањи броj заинтересованих грађана, Главни град ће обновити jавни позив – казали су из Секретаријата за социјално старање на чијем је челу Иван Терзић.

image

Секретаријат за социјално старање

Архива Дана

Одлуком о буџету Главног града за 2022. годину, по први пут је предвиђен износ средстава за накнаду диjела трошкова закупнине од 300.000 еура.

– Главни град овим социjалним проjектом жели да олакша плаћање трошкова закупнине за 500 суграђана коjи немаjу риjешено стамбено питање, у износу од по 50 еура мjесечно. Право на накнаду диjела трошкова закупнине из уговора о закупу стана, односно другог стамбеног обjекта, може остварити закупац са пребивалиштем у Подгорици, а средства ће се исплаћивати наjкасниjе до десетог у мjесецу за претходни мjесец. Предвиђени износ средстава намиjењен jе за 12 мjесеци текуће године – кажу из Секретаријата.

Из Секретаријата за социјално старање наводе да је процедура за приjављивање на jавни позив максимално поjедностављена.

– Довољно jе попунити приjаву и уз копиjу биометриjске личне карте доставити у затвореноj коверти на адресу Његошева броj 13, са назнаком "Прријава на јавни позив за накнаду дијела трошкова закупнине - Комисија за накнаду дијела трошкова закупнине". Након истека рока Комисиjа ће, у складу са критериjумима коjи су прописани jавним позивом, извршити бодовање и утврдити ранг-листу приjављених кандидата коjи испуњаваjу услове из овог позива у наjкраћем могућем року – рекли су из Секретаријата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:18