kurs konkrrus / -ARHIVA
24/01/2022 u 13:54 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град помаже подстанаре. За 500 породица по 50 еура

Буџетом за ову годину обезбиjедили смо 300.000 еура за програм субвенционирања плаћања закупнина за људе коjи се налазе у том статус, казао jе Иван Вуковић, градоначелник

Главни град ће у сриjеду, 26. јануара расписати конкурс за субвенционирање подстанара на којем ће се у року од 15 дана моћи пријављивати подстанари са тероторије града. За ову намјену буџетом Главног града је опредијељено 300.000 еура.

– Свjедоци смо да велики броj људи у Подгорици живи у постанарском статусу, а уjедно смо свеjесни чињенице да су, усљед економске кризе изазване пандемиjом корона вируса, циjене закупа у главном граду значаjно порасле. У свjетлу тога, ми смо краjем прошле године наjавили да ћемо уложити напоре у изналажење системског одговора на проблем са коjим се суочава велики броj наших суграђана. Трагом тог обећања, ми смо буџетом за 2022. годину обезбиjедили 300.000 еура за програм субвенционирања плаћања закупнина за људе коjи се налазе у том статусу - казао jе Иван Вуковић, градоначелник.

Он је подсјетио да jе идеjа да сваког мjесеца Главни град са по 50 еура помогне 500 грађана.

- Субвенионирање се одобрава на период од 12 мјесеи након чега се коннкрус обнавља. Образац за пријаву ће бити доступан на веб страници Главног града и у просторијама Секретаријата за социјално старање, а уз исправно попуњени образац биће потребно доставити потврду о пребивалишту и кпију личне карте или уверење о држављанству. Комисија ће на основу података утврдити ранг-листу а добитници ће имати рок да потврде истинитост података достављањем неопходне документације - саопштено је из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:22