/ -
28/07/2022 u 13:19 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad potpisao Memorandum o saradnji sa Organizacijom slijepih

Memorandum o saradnji znači da će se vodič kroz administraciju Glavnog grada, jedna važna publikacija koja našim sugrađanima nudi uvid u sve one servise koje Glavni grad obezbjeđuje, a koja će biti prevedena na Brajevo pismo, naveo je Vuković

Glavni grad potpisao јe Memorandum o saradnji sa Organizacijom slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin, čime јe predviđeno da se vodič kroz administraciju Glavnog grada prevede na Brajevo pismo. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković podsjetio јe da je na planu unapređenja položaja slijepih i slabovidih osoba urađeno mnogo, te da će Glavni grad nastaviti da sa posebnim senzibilitetom pristupa potrebama osoba sa invaliditetom.

– U prethodnom periodu zajedno smo realizovali cijeli niz aktivnosti sa ciljem unapređenja uslova života slabovidih osoba u našem gradu. Kroz različite projektne aktivnosti obezbijedili smo i prevoz osobama sa invaliditetom. Danas smo imali zadovoljstvo da potpišemo Memorandum koji znači da će se vodič kroz administraciju Glavnog grada, jedna važna publikacija koja našim sugrađanima nudi uvid u sve one servise koje Glavni grad obezbjeđuje, a koja će biti prevedena na Brajevo pismo i samim tim dostupna slabovidim osobama iz Glavnog grada i drugih sredina u Crnoj Gori – kazao je Vuković.

Sekretar za socijalno staranje, Ivan Terzić naveo je da je potpisivanje memoranduma korak naprijed i potvrda međusobnog povjerenja i saradnje, te da ga raduje podrška razvoju socijalnog preduzetništva.

Predsjednik Organizacije slijepih Čedo Lazić kazao je da je saradnja sa Glavnim gradom odlična te da će nastojati da je dodatno unaprijede u narednom periodu.

– Ovo je drugi memorandum koji sa Glavnim gradom potpisujemo u protekle četiri godine, i to je još jedan u nizu mnogih dokaza da imamo kvalitetnu i sadržajnu saradnju. Imamo prije svega dobro razumijevanje, dobru komunikaciju i istinsku želju i namjeru da tražimo i tragamo za novim sadržajima koji će nam učiniti život u ovom gradu još ljepšim i kvalitetnijim, savremenijim za sve ljude, pa time i za osobe sa invaliditetom, kao integeralnom cjelinom našeg društva – naveo je Lazić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:50