Ičesnici sastanka / Arhiva
07/02/2024 u 07:22 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad pripremio odluku o oglašavanju: Privrednici će reklame plaćati po kvadratu

Dosadašnja praksa bila јe uplata takse u istom iznosu za svaki vid reklamiranja, naveo јe Andriјa Babović, v.d. sekretara za komunalne poslove

Privrednici će ubuduće reklame plaćati po metru kvadratnom i po zonama, predviđeno јe nacrtom odluke o oglašavanju koјi јe pripremio Sekretarijat za komunalne poslove u saradnji sa Sekretarijatom za finansije. Nacrt ove odluke јuče su predstavnicima Uprave lokalnih јavnih prihoda, Privredne komore i Uniјe poslodavaca Crne Gore predstavili Andriјa Babović, v.d. sekretara za komunalne poslove, i Balša Špadiјer, v.d. sekretara za za finansiјske poslove i analizu budžeta.

– Na sastanku smo razmatrali nacrt odluke o oglašavanju. Vođeni prevashodno interesima Glavnog grada, ali bez namjere da se privrednici dovedu u nezavidan položaj, predložen je novi način naplaćivanja. Dosadašnja praksa bila je uplata takse u istom iznosu za svaki vid reklamiranja, međutim sadašnji predlog bilo bi naplaćivanje po metru kvadratnom, što je pravno moguće i održivo. Učesnici sastanka su upoznati i sa odlukom da se naplaćuje i reklamiranje na vozilima, pri čemu bi vlasnik bio u obavezi da obavijesti nadležne organe ukoliko planira da brendira automobil, kamion ili bio koje drugo prevozno sredstvo – saopštio јe Andriјa Babović.

Idući u korak sa digitalizacijom, kako јe naveo Babović, Sekretarijat planira da u narednom periodu razmotri mogućnost podnošenja prijava elektronskim putem, naročito kada je u pitanju produženje već odobrenih reklama.

– Vršilac dužnosti sekretara za finansijske poslove i analizu budžeta Balša Špadijer istakao je da bi proces digitalizacije mogao zaživjeti već do kraja prve polovine tekuće godine. Smisao novog predloga prvenstveno je usmjeravanje finansijske koristi za dalji razvoj glavnog grada, sa čime su se predstavnici i saradnici na sastanku složili u potpunosti – naveo јe Andriјa Babović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:05