/ -
25/02/2022 u 09:57 h
А.Д.- Н.С.А.Д.- Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град скоро преполовио цијену за објекат у центру града: Робна кућа јефтинија за 4,4 милиона

Да би могли да продају објекат Граду је потребна је сагласност Владе којој су упутили иницијативу

Вриједност некадашње Робне куће Београд у центру града смањена је за 4.492.000 еура, па ће потенцијалним купцима умјесто досадашњих 10,9 милиона еура, колика је била досад њена процијењена вриједност сада бити понуђена за 6.408.000 еура. Нову цијену овог објекта утврдио је овлашћени процјенитељ. Да би могла да иде на тендер, како су саопштили из Дирекције за имовину, упутили су Влади Црне Горе захтjев за измjену раниjе одлуке коjом jе дата сагласност у диjелу коjи се односи на укупно проциjењену вриjедност непокретности од 10,9 милиона еура.

– На основу одлуке Владе Црне Горе од 29.октобра 2020.године, минимална проциjењена вриjедност Робне куће тада износила jе 10.900.000 еура. Будући да продаjа обjекта са припадаjућим земљиштем по минималноj циjени од 10.900.000 еура ниjе успjела ни на основу трећег јавног позива коjи jе био обjављен 24. марта 2021.године, те у складу са одредбом члана 11 уредбе о продаjи и давању у закуп ствари у државноj имовини, планирамо предложити Скупштини Главног града да донесе одлуку о умањењу почетне циjене. У том смислу, ангажован jе овлашћени процjенитељ коjи jе предметни обjекат са припадаjућим земљиштем проциjенио на износ од 6.408.000 еура. Сходно томе, упутили смо Влади Црне Горе захтjев за измjену раниjе одлуке коjом jе дата сагласност у диjелу коjи се односи на укупно проциjењену вриjедност предметне непокретности, а према наведеноj процjени овлашћеног процjенитеља – казали су из Дирекције за имовину.

Они наводе да су инвеститори заинтересовани за куповину некадашње Робне куће.

– На основу Урбанистичког плана "Нова Варош – блок О" планирана намjена површина jе "централне дjелатности" коjе обухватаjу широк спектар намjене – банкарство, угоститељство, трговину... – наводе из Дирекциjе за имовину.

Главни град до сада је три пута покушао да прода робну кућу за 10,9 милиона еура, али није било заинтересованих купаца. Имовину коjа се продавала означена jе као катастарска парцела броj 3965 по начину коришћења земљиште уз ванпривредну зграду површине 117 квадрата и пословна зграда у ванпривреди у основи површине 1.017 квадрата, спратности 1П3. Зграда се састоjи од пословних простора у подруму, у приземљу, на првом, другом и трећем спрату. Према Урбанистичком проjекту Нова варош-Блок О обjекат ће бити задржан, а нимиjењен jе за централне дjелатности.

Главни град се 18 година спорио са беградском фирмом око власништва над обjектом и земљом, а у септембру 2019. године оно jе припало локалноj самоуправи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 04:39