Вешовић предложио, Вуковић одобрио, чекају се одборници / -Архива
10/11/2021 u 08:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град тражи одобрење од одборника: Од пара од Дуванског купити аутобусе

Главни град ће у 2021. години спровести отворени поступак јавне набавке, а плаћање по овом поступку јавне набавке извршиће се из сопствених средсава у 2022, 2023. и 2024. години, пише у одлуци

Два милиона еура које је Главни град добио продајом акција Новог дуванског комбината биће усмјерена за куповину аутобуса. О овој намјери локалне самоуправе која је преточена у скупштинску одлуку по хитном поступку ће се изјаснити одборници на посебној сједници Скупштине Главног града која је заказана за 12. новембар. Овом одлуком, како је назначено у документу који је предложио Часлав Вешовић, замјеник градоначелника, а потписао Иван Вуковић, градоначелник, стварају се услови да се поступак набавке аутобуса покрене у овој години.

– Главни град је у 2021. години продајом акција Новог дуванског комбината остварио непланирани приход од 2.017.667 еура. У циљу реализације набавке аутобуса за покривање дијела најфреквентнијих линија градског превоза (прва фаза модернизације), извршиће се измјена плана јавних набавки Главног града за 2021. годину у дијелу издатака за опрему - ставка "куповина аутобуса" планирана у износу од пет милиона еура. Главни град ће у 2021. години спровести отворени поступак јавне набавке у износу од два милиона еура за куповину аутобуса којим ће се покрити дио најфреквентнијих линија градског превоза, а плаћање по овом поступку јавне набавке извршиће се из сопствених средсава у 2022, 2023. и 2024. години – пише у скупштинској одлуци.

У документу је објашњено и због чега Главни град предлаже да се одлука донесе по хитном поступку.

–Главни град је покушао у неколико наврата да у комуникацији са Владом и Министарством финансија и социјалног старања реализује претходно донијете одлуке Скупштине Главног града које се односе на набавку нових аутобуса и на стратешко опредјељење у погледу јавног превоза у градском саобраћају. Овом одлуком стварају се услови да се поступак набавке аутобуса покрене у 2021. години, у супротном имплементација одлука Скупштине Главног града и опредјељења Главног града које је исказано у низу стратешких докумената неоправдано би се одложило за 2022. годину услед очигледне mala fides која се огледа у непоступању Владе и ресорног министарства – назначено је у документу.

У документу је назначено да ће се о спровођењу одлуке старати Секретаријат за финансије и Служба за јавне набавке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 17:25