Вуковић / Лазар Ружић
18/05/2021 u 17:27 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град тврди: Активисти ПзП-а пријетили Вуковићу, поручили му да ће довести своје полицајце

Локална управа одустала од градње полигона у подгоричком насељу Зеленика

Главни град одустао је од даљег извођења радова на изградњи полигона у насељу Зеленика, а та одлука је услиједила након што су, како је саопштено из Главног града, активисти Покрета за промјене онемогућили реализацију инвестиције и пријетили градоначелнику Ивану Вуковићу. 

Из Главног града тврде да су активисти ПзП-а пријетили и запосленима у предузећу Путеви, комуналним полицајцима и припадницима Управе полиције.

- Наиме, пркосећи не само законима Црне Горе већ и здравом разуму, агресивни активисти Покрета за промјене (Демократског фронта) су јуче и данас онемогућили реализацију инвестиције у коју је Главни град ушао на захтјев локалне заједнице, с циљем изградње модерног полигона за фудбал (за који је, у сарадњи с Фудбалским савезом Црне Горе, претходно обезбијеђена и специјална подлога од вјештачке траве) и, у перспективи, ђечјег игралишта. Том приликом, поменуте особе су изрекле пријетње припадницима Управе полиције (који су, у складу са законом, пружали асистенцију припадницма Kомуналне полиције) - саопштено је из Главног града.

image

Полигон у Зеленици

Фото: ПГ биро

На снимцима који ће бити достављени Управи полиције на даље поступање, додаје се, чује се како ова лица пријете полицајцима да ће их, по казни, “послати да чувају границе”, а да ће на њихова мјеста довести “своје полицајце”, односно политичке истомишљенике.

- Истовремено, пријећено је и нашим колегама из градског предузећа Путеви доо, пристуним комуналним полицајцима, као и градоначелнику Главног града. Иста лица пријетила су и да ће поломити мобилијар на оближњем полигону. Позивамо надлежне органе да докажу да Црна Гора није земља без закона у којој је могуће да свако узима правду у своје руке. Срамни напад на припаднике Управе полиције и наше колеге не смије остати некажњен”, поручују из Главног града.

Из Главног града поручују да како не излагали ризику запошљене у привредним друштвима Главног града, који свој посао раде професионално и у најбољем интересу града, одустају од најављене изградње поменутог полигона.

“За то што њихова ђеца неће добити садржај који већ имају наши суграђани у многим ђеловима Подгорице, становници ове мјесне заједнице треба да захвале политичкој острашћености, односно мржњи једног броја њихових комшија према градској управи”, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:40