/ - Фото: ПГ Биро
22/11/2021 u 11:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град учествовао на Форуму градоначелника главних градова

Закључци одржаног Форума су да се заједничким напорима могу једноставније превазићи изазови и проблеми са којима се суочавају бројни градови

Пети по реду Форум градоначелника главних градова земаља средње и источне Европе и НР Кине одржан је у Сарајеву, а тема Форума била је „Одрживи развој градова: Према отпорној сарадњи у борби против пандемије". 

-Менаџер Главног града Подгорица Марјан Јунчај је истакао да Форум има за циљ побољшање сарадње и лакшу размјену искустава између ЦЕЕЦ чланица, што у крајњем доприноси успјешном развоју бројних сервиса у циљу ефикаснијег управљања градом. Учесници Форума су током тродневних активности разматрали могуће подстицаје за привреду и пословање, предлагали начине за оснаживање здравих и урбаних градова, те разговарали о опоравку и даљој промоцији туризма. Пети Форум градоначелника главних градова Кине и средње и источне Европе, такође је помогао да се увиди важност мултилатерализма, отворености и сарадње у контексту пандемије ЦОВИД -19 и значајна улога коју главни градови имају у заједничкој борби против пандемије-наводе из ПГ бироа.

Додају: "Закључци одржаног Форума су да се заједничким напорима могу једноставније превазићи изазови и проблеми са којима се суочавају бројни градови, те да и у будућности треба тежити размјени искуства у циљу побољшања механизама за управљања градом, као и за промоцију зеленог и одрживог урбаног развоја".

-Главни град ће наставити да пружа снажну подршку партнерству градова кроз препознавање заједничких интереса и стратешких пројеката који могу остварити позитиван ефекат на унапређење одрживог развоја и допринијети квалитетнијем животу грађана-наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:53