Goran Janković  / -Архива
07/03/2024 u 17:44 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad: Upravna inspekcija konstatovala da je Goran Janković kršio Zakon o radu

Kako je konstatovano zapisnikom Janković je od 2019. pa sve do smjene 2023. godine donosio odluke koje su u suprotnosti sa zakonom, a što je izazvalo štetu po ugled i budžet Grada, saopšteno je iz Glavnog grada

Zapisnikom Upravne inspekcije nakon inspekcijskog nadzora u Službi zaštite i spašavanja konstatovano je kršenje Zakona o radu bivšeg komandira Gorana Jankovića, saopšteno je iz Glavnog grada. Ta činjenica je inače, kako navode, sadržana i u ranije podnijetoj krivičnoj prijavi protiv Jankovića.

– Kako je konstatovano zapisnikom Janković je od 2019. pa sve do smjene 2023. godine donosio odluke koje su u suprotnosti sa zakonom, a što je izazvalo štetu po ugled i budžet Glavnog grada. Osim toga, nadamo se da će i predmet nadzora biti i ostale tačke krivične prijave kojima su konstatovane sumnje u brojne zloupotrebe ljudskih i materijalnih resursa Službe, a za korist pojedinaca – saopšteno јe iz Glavnog grada.

Oni napominju da su krivičnom prijavom koju su Specijalnom državnom tužilaštvu predale gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Slađana Anđušić protiv bivšeg komandira Službe zaštite i spašavanja, Gorana Jankovića, ukazano je na postojanje osnova sumnje na brojne zloupotrebe kojima je narušen ugled, ali i oštećen budžet Glavnog grada. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:32