/ -
13/05/2022 u 10:30 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град уступа простор Заводу за хитну медицинску помоћ: Хитна помоћ и у ватрогасном дому

Простор је раније одређен али званично није уступљен. Ми смо тражили да се крене у правну процедуру, рекао је Вук Никовић, директор Завода за хитну медицинску помоћ

Просторије од 116 квадрата у згради Службе заштите и спашавања биће уступљене Заводу за хитну медицинску помоћ за потребе подстанице и чување архивске грађе. Ова намјера Главног града преточена је у скупштинску одлуку о којој ће се изјаснити одборници на пленуму. У одлуци је назначено да ће простор бити уступљен, без накнаде, на период од пет година уз могућност продужења.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ Вук Никовић каже да су и раније имали подстаницу у згради Службе заштите и спашавања али да није функционисала.

– Тај простор нам никада није званично уступљен. Ми смо тражили да се крене у правну процедуру. Тренутно, ми тамо немамо подстаницу, али се надамо да ћемо, чим будемо имали довољан број љекара, отворити је. Док је била пандемија тамо смо имали ковид екипу – рекао је Никовић.

У скупштинској одлуци Главног града је назначено да се Завод за хитну медицинску помоћ 17. фебруара обратио Служби заштите и спашавња са захтјевом за уступање на коришћење пословних простора.

–Служба заштите и спашавања је 4. маја истакла сагласност за привременим уступањем дијела простора у пословној згради. Извјештајем сектора за техничку припрему и послове евиденције Дирекције за имовину 29. априла утврђено је да се просторије, укупне површине 116 квадрата, налазе у објекту број 5, на катастарској парцели број 2089/7 из листа непокретности број 3217 КО Подгорица III, уписаног на Главни град са правом располагања – наводи се у документу.

Одлуком је прописано да ће права и обавезе које настају по основу уступања дијела непокретности на коришћење бити регулисана уговром, који ће у име Главног града закључити директор Службе за заједничке послове.

– Примопредаја дијела непокретности извршиће се након закључења уговора о давању на коришћење – назначено је у скупштинској одлуци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:35