Послали поруке ”Ниси сама” / -Д.Љ.
24/10/2021 u 06:27 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град увео картицу предности за онколошке болеснике, лакше до шалтера

Преузимање картице је на добровољној основи, потребно је само приложити медицински документ или потврду која доказује да је тај неко заиста онколошки пацијент, казала је Вујачић

Главни град увео је нови сервис-картицу предности која ће омогућити свим грађанима који имају онколошка обољења да буду приоритетни у добијању свих сервиса и услуга у службама и органима локалне самоуправе. Картицу је јуче, поводом обиљежавања Дана борбе против карцинома доjке у оквиру Ружичастог октобра, представила Слађана Вујачић, замјеница градоначелника.

– Говоримо о ономе што су разне административне процедуре и чекање на шалтерима. Оно што је важно јесте да ће на нашем сајту бити образац који је потребно да се попуни и може се једноставно преузети. Преузимање картице је на добровољној основи, потребно је само приложити медицински документ или потврду која доказује да је тај неко заиста онколошки пацијент. За сада то обухвата службе и органе Главног града и то је прва картица тог типа не само у Црној Гори, него у региону и шире – навела је Вујачић.

Она је истакла да ће Главни град увијек бити подршка свим женама које се боре са карциномом дојке.

–Ви ћете заувијек бити она снага свима који се боре са различитим животним потешкоћама или које их тек чекају. Учинимо све да пошаљемо снажну поруку подршке свим дамама, али и поруку значаја превентивних прегледа када је у питању ово обољење - поручила је Вујачић.

У „ружичастом дрвореду“ који је прошле године засађен у Улици Баку постављене су табле са мотивационим порукама „Буди себи на првом мјесту“, „Ниси сама“, „Уради преглед, важна си“... Ученици ОШ „Радојица Перовић“ продавали су сувенире коjе су сами направили и прикупљени новац ће донирати.

Секратаријат за социјално старање додијелио је бесплатне ваучере за мамографију за 10 жена РЕ популације са подручја кампа Коник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:21