bulevar traka / - FOTO: PRINTSCREEN /OCI PODGORICE
27/11/2022 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad: Vozači kršili propise, potrebno vrijeme da se prilagode novom režimu

Podsjećaju da su o promjeni obavijestili javnost još 25. novembra na svim zvaničnim kanalima komunikacije Glavnog grada

Potrebno je određeno vrijeme da se naši sugrađani prilagode novom režimu saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kazali su iz Glavnog grada i dodali da su o promjeni režima saobraćaja javnost obavijestili još 25. novembra.

Glavni grad Podgorica oglasio se saopštenjem nakon što je odluka o određivanju posebne trake za autobuse, taksi i vozila sa prvenstvom prolaza na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog izazvala veliko interesovanje medija i javnosti i nakon snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Iz Glavnog grada su saopštili da ono što se moglo vidjeti na snimku objavljenom na društvenim mrežama komentarišu kao ozbiljno kršenje saobraćajnih propisa - propisane brzine i saobraćajne signalizacije.

Podsjećaju da su o promjeni obavijestili javnost još 25. novembra na svim zvaničnim kanalima komunikacije Glavnog grada.

-Traka je, u skladu s pravilima saobraćajne struke i najboljom praksom u velikim evropskim gradovima, odvojena i vizuelno i fizički. Zahvaljujući tome, traka koja se, usljed nepropisnog zaustavljanja, ranije gotovo nije koristila, sada služi za potrebe javnog i taxi prevoza, Hitne pomoći, Policije i Službe zaštite i spašavanja- kazali su iz Glavnog grada.

Ovime se, smatraju, uz nabavku modernih autobusa, daje značajan doprinos daljem unapređenju kvaliteta javnog prevoza u glavnom gradu, a koji je godinama i decenijama predstavljao jedan od najvećih problema u Podgorici.

-Razumijemo da je potrebno određeno vrijeme da se naši sugrađani prilagode novom režimu saobraćaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog- poručuju iz Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 06:22