Будући изглед новог градског гробља / -ПГ биро
25/09/2021 u 07:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Глобал пројект доставила понуду за градњу прве фазе гробља на Ћемовском пољу, понудили 1,36 милиона

Површина комплекса новог гробља ће износити 296.000 квадратних метара, а предвиђена jе изградња 39.000 нових гробних мjеста

Подгоричка фирма Глобал пројект једина је доставила понуду за градњу прве фазе новог гробља на Ћемовском пољу. За овај посао, како су саопштили из предузећа Погребне услуге, Подгоричани су понудили 1.363.575 еура.

– Законски рок за доношење одлуке о избору наjповољниjег понуђача jе 60 дана од дана отварања понуда у оквиру тендерске процедуре за одабир извођача радова на овом проjекту. У оквиру овог рока ће се приступити оцjени и вредновању понуде након чега ће од стране комисиjе бити донесена одлука – саопштено је из Погребних услуга.

Градња гробља на Ћемовском пољу планирана је у двије фазе. Прва фаза ће обухватити изградњу приступног трга, комеморативног трга, пет капела, диjела оградног зида и првог блока гробница. Површина комплекса новог гробља ће износити 296.000 квадратних метара, а предвиђена jе изградња 39.000 нових гробних мjеста. У оквиру гробља планирана jе и изградња крематориjума, розариjума, осариjума, колумбариjума, алеjа заслужних и угледних грађана, као и парковска површина са линеарним зеленилом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:04