/ -
18/07/2022 u 19:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbranili kuće u Dinoši, straže u Krševu

Avion MUP-a ne može poletjeti jer je za danas ispunio sate koje može odradit, rekao je Miodrag Bešović, v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje

Vatrogasci i mještani uspjeli su da su u Dinoši odbrane kuće od požara. Od vatre su spašene kuće Đokaja i Kajošaja.  Iz Službe zaštite i spašavanja navode da su u 12.57 sata dobili doјavu da gori voćnjak u mjestu Gornji Milješ.

– Požar se ubrzo proširio i zahvatio dio brda i zapriјetio kućama. Na lice mjesta su upućene sedam  posada sa više od 15 vatrogasaca. Pripadnici Službe su na terenu pokušavajući da lokalizuju požar, a zatražena je i pomoć Avio-helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova – navode iz Službe zaštite.

Na teren je izašao i Miodrag Bešović, v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje.

– Avion MUP-a ne može poletjeti jer je za danas ispunio sate koje može odraditi. Može biti aktivan tek sjutra. Situacija u Dinoši se smirila, na terenu su vatrogasci iz Podgorice, a u pomoć će im stići i kolege sa Cetinja i Danilovgrada – naveo je Bešović. 

Načelnik Komunalne policije Redžep Čunmuljaj  navodi da su se uputili ka Krševu gdje postoji bojazan da će tokom noći vatra ugroziti kuće. Mještanima su i obezbijedili cisterne sa vodom u slučaju da bude potrebe za intervencijom.   

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković navodi da su uspjeli da sačuvaju kuće u Dinoši, te da će dvije ekipe vatrogasaca dežurati u Krševu. On je naveo da su osim u Dinoši intervenisali i u Kokotima gdje su takođe, branili kuće od vatre.

–Požar u Kokotima je podmetnut ali smo uspjeli da kuće odbranimo – naveo je Janković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DINOŠAPOŽAR
17. maj 2024 04:12