Незавршена приступна саобраћајница / Дан
20/06/2022 u 08:28 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани Блока 6 зауставили градњу: Улице ка вртићу нема у ДУП-у

Градња улице трасом коју је је одобрио Секретаријат за планирање простора почела је 1. марта 2022. године, а затим су станари зграда негодовали због њене позициjе и извођач jе обавиjестио министарство да jе сприjечен да ради

Прилаз новом вртићу "Симба" у Блоку 6 још није завршен, а планирано је да објекат почне са радом 1. септембра. Радови су обустављени јер се грађани из кварта противе планираној траси улице.

– Тренутно су радови обустављени. У сазнању смо да су се представници станара више пута састаjали са представницима Главног града, али ниjе нађено алтернативно рjешење. Министарство просвјете се обратило Граду и Министатству екологиjе и просторног планирања за организовање састанка на ком би се размотриле могућности за изналажење рjешења за оваj проблем – казали су из Министарства просвјете.

Они кажу да је на урбанистичкоj парцели УП 11 у захвату ДУП-а Блок 6 - зона 6 изграђен вртић из кредитних средстава Развоjне банке савjета Европе, а како ДУП-ом ниjе била планирана изградња приступне саобраћаjнице обjекту приступило се изналажењу рjешења.

– Министарство jе финансирало израду идеjног и главног проjекта. Главни проjекат jе радила фирма "ИГ Институт за грађевинарство", након чега је Служба за остваривање извршне функциjе градоначелника упутила допис министарству са записником са састанка представника грађана Блок VI. У записнику jе наглашено незадовољство грађана усвоjеним рjешењем и констатовано да треба размотрити другу опциjу коjа подразумиjева изградњу улице из правца Блока 9. Министарство се обратило Граду са захтjевом за финансирање израде главног проjекта улице за трасу коjа задовољава све заинтересоване. Агенциjа за изградњу jе финансирала израду главног проjекта коjи jе радила фирма "Виа проjект". Секретариjат за планирање простора и одрживи развоj издао је рјешење о одобрењу изградње улице, а министарство је нашло извођача Индел инжењеринг. Радови су почели 1. марта 2022. године, а затим су станари зграда почели изражавати незадовољство са позициjом саобраћаjнице. Извођач jе обавиjестио министарство да jе сприjечен да ради – кажу у министарству.

Капацитет вртића jе 215 дјеце, а како кажу из министарства, судећи по броjу приjављене дjеце до сада, као и захтjева за препис из других васпитних jединица, броj ће бити значаjно већи него што су капацитети. Они наводе да су отварањем овог обjекта растерећене ВЈ "Сунце" и "Сунцокрили".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:29