Чистоћа евидентира нове кориснике / -ФБ: Чистоћа
30/05/2022 u 07:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани Чистоћи дугују 2,8 милиона

У току jе утврђивање адекватних локациjа за постављање контеjнера на подручjу Пипера, као и припрема неопходне документациjе за евидентирање корисника коjи су стално настањени на том подручjу, кажу из Чистоће

Предузеће Чистоћа од правних и физичких лица потражује укупно 4.537.590 еура за сакупљање и транспорт отпада. На дан 30. април, дуг правних лица за извршене услуге сакупљања и транспорта комуналног отпада износи 1.723.512 еура, док грађани за ове услуге дугују 2.814.078 еура. Како су саопштили из Чистоће на чијем је челу Андрија Чађеновић наплата потраживања jе на задовољаваjућем нивоу.

– Последњих година креће се у просjеку преко 90 процената, посматраjући вриjедност наплаћених средстава у односу на вриjедност фактурисане реализациjе у датом периоду. Чистоћа редовно, ради заштите своjих потраживања и спречавања застаре, подноси предлоге за извршење преко jавних извршитеља, против свих корисника услуга коjи не измируjу своjе обавезе, или то чине нередовно, тако да jе наjвећи дио наведених потраживања обухваћен тужбама – казали су из Чистоће.

Из градског предузећа Чистоћа тврде да редовно врше евидентирање нових корисника услуга како у приградским насељима тако и сеоским подручјима, те и у ужем дијелу града. План Чистоће је и да становници Пипера почну да добијају рачуне за смеће.

– У току jе утврђивање адекватних локациjа за постављање контеjнера на подручjу Пипера, као и припрема неопходне документациjе за евидентирање корисника коjи су стално настањени на том подручjу. У ширем градском подручjу Друштво jе већ поставило контеjнере за одлагање комуналног отпада и евидентирало кориснике услуга, с тим што треба истаћи да ниjе могуће на свим локациjама поставити посуде, због конфигурациjе терена и неадекватних саобраћаjница, односно немогућности обезбjеђивања прописаних саобраћаjно-техничких услова – кажу из Чистоће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:23