Грађани изнијели проблеме насеља / -Архива
23/11/2021 u 06:57 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани поручили градској управи: Без канализације нема урбанизације

Градњу канализационе мреже траже становници улица 8. јула, Васа Брацанова, Сава Оровића, Полимске, Муртовине 2

Недостатак канализације у Маслинама један је од горућих проблема становника овог дијела града, саопштили су синоћ мјештани мјесних заједница Маслине, Јединство и Пролетер градоначелнику Подгорице Ивану Вуковићу на састанку организованом у сусрет креирању буџета за 2022. годину. Војка Мићановић питала је када ће дио Улице Сава Оровића који се веже на Улицу Васа Брацанова добити канализацију. Филип Макрид, директор Водовода саопштио је да ће канализација проћи када се ријеше имовинско-правни односи.
– Дио Улице Сава Оровића и Улица Васа Брацанова су на приватном земљишту породица Стијовић и Радовић. Технички је рјешиво, али 600 метара Улице Васа Брацанова која је приватно власништво морамо урадити да би спојили са Улицом Сава Оровића. Имали смо разговоре са Стијовићем, али тражи надокнаду – рекао је Макрид.
Љубо Паповић тражио је канализацију за дио Улице 8. јула коју чекају 25 година. Он је истао и да Сарајевској улици требају тротоари. Миленко Жижић канализацију је тражио за Полимску улицу. Макрид је објаснио да у тој улици такође имају спорове, али да су разматрали и неке скупље варијанте да се грађанима изађе у сусрет. Канализацију су тражили и житељи Улице Муртовина 2, али је и она на приватном посједу. Слободан Пејановић указао је на то да Скопској улици требају успоривачи брзине, али да је неопходно и уређење Перојске улице. Иван Вуковић је истакао да ће се потрудити да уреде Перојску улицу прије него дођу побратими МЗ Јединство из Пероја, те да ће "лежећи полицајац" поставити када од Секретаријата за саобраћај добију сагласност. Горан Чађеновић искористио је прилику и питао када ће бити урађен дио пута Стравче-Брскут, на шта му је Вуковић одговорио да се ове године неће радити.
Жаклина Оштир из МЗ Маслине истакла је да су горуће тачке овог насеља дио ДУП-а на Ибричевини, и реконструкција улица Петра Лубарде и Николе Ђурковића. Иван Вуковић навео је да су у ове три мјесне заједнице наслиједили пуно проблема, али да су до сада уложили 2.560.000 еура. Он је казао да им је идеја била да уреде полигон поред МЗ Маслине, али да је он на приватној имовини, те би им требало 100.000 еура само за експропријацију. Због тога ће, како је навео наћи другу локацију, а обратиће се Министарству просвјете тражећи да терен ураде у дворишту ОШ "Владимир Назор".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:02