/ -
19/09/2023 u 12:18 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Građani Zete Čistoći duguju 260.841 eura

Gradsko preduzeće evidentiralo 3.776 fizičkih lica koji ne izmiruju obaveze

Na području Opštine Zeta, na dan 15. septembar evidentirano je 3.776 građana koјi imaјu dug prema Čistoći. Ukupan dug za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, kako su saopštili iz ovog preduzeća, iznosi 260.841 eura. Kako kažu iz Čistoće na teritoriјi Zete redovno čiste javne površine i odvoze komunalni otpad.

– Odvoz komunalnog otpada, odnosno pražnjenje kontejnera vrši se svakodnevno, u prvoj i drugoj smjeni, uz angažovanje dva vozila autosmećar. I pored napora koje Čistoća, shodno tehničko-operativnoj dinamici, redovno sprovodi na području opštine Zeta, u kontinuitetu je izražen problem nelegalnog odlaganja otpada na javnim površinama, pored posuda za komunalni otpad. Poslovi uklanjanja nelegalno odloženog otpada sa javnih površina, uz angažovanje mehanizacije, obavljaju se u kontinuitetu, pa su tako naše ekipe tokom prethodnog čišćenja uklonili otpad sa 20 lokacija u Golubovcima, Anovima, kod stadiona Trešnjica, u Matagužima i dijelu Mahale – kažu iz Čistoće.

Oni ističu da shodno tehničko-operativnoj dinamici, redovno uz angažovanje mehanizacije uklanja nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina.

– Nažalost, svjedoci smo da su efekti tog rada kratkoročni s obzirom na to da nesavjesni pojedinci i nakon čišćenja nastavljaju nekontrolisano da odlažu otpad pored kontejnera. S obzirom na to da su u ovoј opštini obezbijeđeni prostori za besplatno odlaganje pojedinih vrsta otpada, kao što su posude za komunalni otpad, reciklažno dvorište u Goričanima, Mojanski krst za građevinski šut i zemljane iskope, apelujemo na pojedince da ih koriste namjenski, kako bi uz kontinuirano angažovanje naših ekipa, doprinijeli povećanju stepena јavne higijene – rekli su iz Čistoće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:09