/ -ПГ Биро
20/12/2021 u 17:33 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник Подгорице угостио делегације Кијева и Ријеке

На пољу културе постоjи простор за унапређење сарадње кроз заjедничке проjекте, казао је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић угостио jе делегациjе Киjева и Риjеке коjе су посjетиле Главни град поводом прославе Дана ослобођења Подгорице.

– Након посjете делегациjе Главног града Граду Киjеву, данашњи сусрет доживљавам као jедан важан залог за будућу изградњу добрих и приjатељских односа, односно њихово унапређивање. Украjина и Црна Гора су двиjе приjатељске земље – каже Вуковић.

Замjеник градоначелника Киjева Виачеслав Непоп jе изразио задовољство што jе у могућности да присуствуjе важном датуму за Подгорицу. Вуковић jе нагласио да постоjи пуно простора за унапређење сарадње ова два града, кроз размјену искустава када jе у питању унапређење квалитета живота становника и превазилажењу кризе изазване пандемиjом корона вируса, тако и у другим сферама, културним, туристичким и пословним.

На челу делегациjе Града Риjеке био је градоначелник Марко Филиповић. Он jе нагласио да у Риjеци постоjи активна црногорска заjедница и да jе то нешто што неспорно веже двиjе државе. Филиповић jе представио броjне проjекте коjе реализуjе Град Риjека, те истакао да размjена искуства између два града може користити унапређењу услуга и сервиса.

Вуковић jе указао да на пољу културе постоjи простор за унапређење сарадње кроз заjедничке проjекте и размjене измађу градских музеjа и позоришта и да jе то нешто на чему би са посебном пажњом требало радити у периоду коjи слиjеди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:45