Становници траже боље путеве, воду, струју... / -Архива
01/11/2021 u 07:18 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вуковић најавио: Нови путеви до легалних кућа у Парк шуми Загорич

Неће то бити реконстуркција улице и изградња у пуном профилу, али ћемо омогућити да људи нормално долазе до кућа, тамо гдје земља није спорна, казао је Иван Вуковић

У Парк шуми Загорич, гдје год земља није спорна изградићемо путну инфраструктуру и то ће коштати 350.000 еура, најавио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице. Он истиче да ће тако гдје је све ријешено што се тиче имовинског аспекта, у наредних пола године уредити путну инфраструктуру.

– Неће то бити реконстуркција улице и изградња у пуном профилу, али ћемо омогућити да људи нормално долазе до кућа. Вас тамо традиционално обилазе разноразни, нема потребе за тим. Реците им да сте добили увјерење од градоначелника да ћемо гдје год земља није спорна ми изградити путну инфраструктуру – казао је Вуковић, на састанку са становницима Загорича и Златице у сусрет припреми буџета за наредну годину.

Драгутин Вучинић каже да су његова породица и браственици власници трећине Загорича.

– Узурпирана је парк шума, а на остатак који није предвиђена је заштитна зона. Платио сам комуналије јер сам зграду направио на парче имања које ми је остало, јер ми је цијело заштитни појас и далековод. Имам улицу преко дједовог имања. Врховни суд ми је рекао да је она приватна. Значи ли то да треба да ставим рампу. Не може да именујете моју улицу. Ви не знате шта имате у Подгорици – каже Вучинић.

Зона за спорт на 12.500 квадрата

На Старој Златици јуче је отворена и спортско - рекреативна зона на површини од 12.500 квадрата. Вриједност овог пројекта је 218.000 еура, од чега је 60.000 еура домација компаније Бемакс.

– На површини од 12.500 квадрата добили смо простор намијењен млађој популацији са два терена и игралиштем. Наставићемо улагање у овај пројекат кроз изградњу хидросистема. Идеја је да се ископају два бунара, да се развуче мрежа за наводњавање, а процјена је да ће коштати 40.000 еура, како би се овај простор озеленио – каже Вуковић.

Јована Вуксановић из Бемакса истиче да су изградили пјешачке стазе, два спортска терена, као и платое са справама за вјежбање. Она истиче да су радови почели у августу и да су завршени у рекордном року.

Вуковић је казао да треба да се помогне људима да уђу у процес легализације, да им се направи пут до куће и да се помогне власницима земље да се адекватно обештете.

– То што неко живи у насељу које је настало тако како је настало, за мене не значи ништа, јер имам обавезу према тим људима да им обезбиједим инфраструктуру и да им омогућим да нормално живе у 21. вијеку. Ту инфраструктуре што будемо могли урадити довесћемо за мога мандата, то вам сад кажем. Нека гласају како мисле да треба. Ако мисле да неко може боље сјутра, да смо здраво што би рекли. Ако мислите да ће вам неко брже ријешити проблем слободно. Моја фамилија у Загоричу уредно је платила комуналије, а у тој улици и даље нема тротоара и канализације. Кажете да не знам која је улица, знам вјерујте. Знам гдје која шахта фали у Подгорици и није ми мило због тога. Много ми је љепши живот био прије три године кад нијесам морао тиме да се бавим – истиче Вуковић.

Он је казао да су створили планске претпоставке, обезбиједили новац и ако буде постојала воља грађана половином наредне године завршиће Булевар Вилија Бранка, који ће радити у партнерству са Управом за саобраћај. Вукашин Лабовић из Бјеласичке улице тражио је "лежеће полицајце", а Срђа Вујошевић да се уради канализација у преосталом дијелу Улице Лудвига Кубе, као и реконструкцију. Вуковић је истакао да ће у наредних пола године темељно санирати улицу, али да се она не може ширити и градити тротоари док не добију сагласност Жељезничке инфраструктуре, а притом би требало да се уклони и дио Горице. Милора Ераковић указао је на то да у Загоричу лоша струју, а Миодраг Бакрач је имао замјерку на лоше водоснабдијевање, док је Зоран Станишић тражио да се врате контејнери у Улицу Николе Тесле, гдје су били 50 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:44