/ -
11/03/2022 u 11:00 h
Н.С.-М.Л.В.Н.С.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градска телевизија укида јутарњи програм: Због избора мијењају програмску шему

Телевизија располаже са три камере. Ближе се избори и треба мало прераспоредити програмске обавезе. По закону и статуту, морамо пратити политички живот, навео је Раде Војводић

Јутарњи програм "Рујна зора" на Градској телевизији биће укинута како би се људски и технички капацитети које има овај локални јавни емитер прераспоредио у сусрет предстојећим локалним изборима. То је на јучерашњој сједници Савјета РТВ Подгорица саопштио Раде Војводић, вршилац дужности извршног директора Градске телевизије, образлажући одлуку о измjену програмске шеме на коју су чланови овог тијела дали сагласност.

– Телевизија располаже са три камере. Ради се интезивно и толико сати програма тешко можемо да покријемо са капацитетима које имамо. Људи тешко могу добити два слободна дана, а морамо их по закону дати. Такође, велика већина запослених није користила годишње одморе. Ближе се избори и треба мало прераспоредити програмске обавезе. По закону и статуту, морамо пратити политички живот. Тај јутарњи програм ради Марија Разић и она ће радити Недјељно поподне. Иако то Недјељно поподне и сада има рејтинг, мислимо да ће она то побољшати. То не значи да се тај јутарњи програм неће вратити за 4-5 мјесеци, пола године – рекао је Војводић.

Андријашевић: Не можемо утицати на службе Главног града

На питање "Дана" да ли Служба за односе са јавношћу Главног града доводи у повлашћени положај Градску телевизију и градски портал у односу на друге медије те да ли је савјет донио такву одлуку, Живко Андријашевић, предсједник Савјета РТВ Подгорица, каже да они нису упознати са тим.

–Савјет није донио никакву одлуку да се некоме даје прече право на информације нити можемо ми то да донесемо. Не можемо утицати на службе Главног града како да дају информације – навео је Андријашевић.

Члан Савјета Божидар Јаредић питао је зар Главни град не може да учини напор да се обезбиједе још два, три новинара, али и да се купе још двије, три камере. Војводић је указао да су планирали да набаве још три камере.

Амер Рамусовић сматра да треба водити рачуна да се не падне са квалитетом.

–Мислим да је јутарњи програм један од нагледанијих поготово викендом. Ако не постоје технички услови онда је разумљиво да се иде на овај корак. Не треба да паднемо са квалитетом – рекао је Рамусовић.

Чланица Савјета Драгана Трипковић je нaвeла је да се не смије заборавити да је Градска телевизија још у развоју.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:10