Хуманисти на дјелу / -Архива
18/10/2021 u 07:20 h
Milica Vujisić, Andrijana DabanovićMilica Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Хуманитарна акција НВО Српска нит: Љубав је у свакој капи крви

Обарамо рекорд из 2019. године када смо сакупили 19.000 јединица, која се сматра најуспјешнијом. До сада имамо 600 јединица више, каже Биљана Станишић, референт за добровољно давалаштво крви, за "Дан"

Да је љубав у свакој капи крви, а даривањ еове драгоцјене течности најхуманији чин још једном су доказали добровољни даваоци које је окупила НВО Српска нит.

Ово је шеста акција коју су организовали, а крв је дао 91 давалац. Предсједник НВО Српска нит Миливоје Брковић каже да у њиховим акцијама учествују највише даме и људи који по први пут дају крв.

image

Миливоје Брковић

-М.Л.В

– За кратко вријеме преузели смо примат давању ове драгоцјене течности. За годину и девет мјесеци близу 700 датих јединица преко 500 добровољног давалаштва и око 200 намјенских – каже Брковић.

Референт за добровољно давалаштво крви у Центру за трансфузију Биљана Станишић казала је да је ово најбоља акција до сада на којој је био велики број жена и људи који први пут дају крв.

image

Биљана Станишић

-м.л.в

– Обарамо рекорд из 2019. године када смо сакупили 19.000 јединица, која се сматра најуспјешнијом. До сада имамо 600 јединица више. Давање крви, не само што је добро у здраственом погледу, јер стимулише коштану срж да ствара младе ћелије, већ је добро и са психолошке стране јер једним давањем спашавате три живота – истиче Станишић.

image

Драгана Поповић

-м.л.в

Драгана Поповић каже да хуманост треба да буде на првом мјесту, те позива људе да дођу и дају крв, како би спасили нечији живот. Никола Павићевић каже да је ово начин да се покаже патриотизам.

image

Никола Павићевић

-м.л.в

– Свака кап крви је драгоцјена и ко год је у могућности треба да нам се придружи. Не треба да се дијелимо, јер крв је нешто што је богом дано и нема разлике ни у вјери ни у нацији – истиче Павићевић.

Из Будве на акцију је стигла Маја Улићевић не зна број колико је пута до сада дала крв.

image

Маја Улићевић

-м.л.в

– Позивам све који јесу или нису давали крв да буду редовнији у томе да некоме помогнемо и продужимо живот – истиче Улићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:54