/ - фото: Главни град
20/10/2021 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И Горња Горица добила уређен простор за игру и дружење

Једнако развијамо све дјелове града, казао је Иван Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић са сарадницима обишао је ново дјечије игралиште и спортски полигон у Улици Милоја Павловића у Горњој Горици. Вуковић је том приликом казао је да је донедавно запуштен простор преуређен у једну лијепу мултифункционалну површину која ће служити за дружење и игру наших најмлађих суграђана. 

- Имамо прилику да нашим најмлађим суграђанима и оним нешто старијим предамо на употребу један лијепо осмишљен простор. Површина која је претходно била неуређена, данас изгледа потпуно другачије. Пројекат је вриједан скоро 60.000 еура и немам никакву дилему да ће суграђани са задовољством користити овај простор. Ово представља континуитет улагања у МЗ Горња Горица- казао је градоначелник Вуковић. 

image
- фото: Главни град

Вуковић је истакао да је током претходне године урађено много тога на подручју ове мјесне заједнице и да ће се такав однос Главног града наставити, те казао да би радови на изградњи булевара кроз Горњу Горицу требало да отпочну до краја мјесеца. 

- Створили смо све планске претпоставке за почетак изградње булевара кроз Горњу Горицу и имамо увјеравање Управе за саобраћај да ће радови почети до краја мјесеца, чиме бисмо заокружили овај инвестициони циклус и препородили овај дио града- закључио је градоначелник Вуковић. 

image
- фото: Главни град

Директорица градског предузећа Зеленило д.о.о Даца Поповић подсјетила је да је до сада изграђено 30 дјечијих игралишта, те да ће градска управа наставити са том праксом. 

- Социјална интеграција најмлађих је и даље приоритет градске управе. До сада смо изградили 30 дјечијих игралишта на различитим локацијама у граду, а вечерас смо предали на употребу дјечије игралиште малишанима из Горње Горице. На подлози од тартана постављен је тобоган са кулом, њихалице, љуљашке, вртешке, клацкалице, као и парковски мобилијар- казала је Поповић и истакла да је простор додатно оплемењен са 23 одрасле саднице дрвећа, пузавицама, травњаком и додала да је простор покривен системом за наводањавање. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:20