/ -FOTO: MIćKO VUJISIć
16/12/2022 u 16:26 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Završen sastanak nosioca izbornih lista u Podgorici: Opstrukcijama će doskočiti na zakonit način

Glavna tema sastanka je kako razriješiti pravne dileme oko proglašenja konačnih rezultata izbora

Završen je sastanak nosioca izbornih lista koje su osvojile najviše glasova na lokalnim izborima 23. oktobra nastavili su večeras sa pregovorima.

Glavna tema sastanka je kako razriješiti pravne dileme oko proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici. 

image
-FOTO: MIćKO VUJISIć

Na sastanku, čiji je domaćin bila Branka Bošnjak, ispred Pokreta za promjene, stigli su Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad, Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste okupljene oko Demokratskog fronta,  Danilo Šaranović,  nosilac liste okupljene oko Demokrata, kao i Luka Rakčević, nosilac liste URA. 

Nakon sastaknka Branka Bošnjak je saopštila da su razmatrali način kako izaći iz galimatiјasa što se tiče proglašenja konačnih rezultata u Podgorici.

– Čini mi se da smo blizu nekog zakonskog rјešenja koјe ne bismo sada otkrivali. U svakom slučaјu, vrlo brzo ćemo na zakonit način doskočiti ovim optrukciјama koјe su više nego očigledne. Očekuјem da ćemo sledeće nedјelje imati tačnu informaciјu јer pravni timovi treba da usaglase јoš neke detalje vezane za to  - rekla јe Bošnjak.

Poslednji sastanak održan je 30. novembra, nakon čega je novi zakazan za 6. decembar u prostorijama Pokreta za promjene.

image

Foto: Mićko Vujisić

-FOTO: MIćKO VUJISIć

Međutim, taj sastanak je odložen za 13. decembar uz obrazloženje da se čeka stav Skupštine Crne Gore da li će biti izglasane sudije Ustavnog suda i izmijenjen Zakon o predsjedniku Crne Gore kako bi se lakše odredili oko podjele funkcija u Glavnom gradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:26