/ - Фото: Иван Петровић Ипе
04/05/2022 u 11:41 h
Наташа Спаић, Милица ВујисићНаташа Спаић, Милица Вујисић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО и ВИДЕО) Протест родитеља ђака школе "Владимир Назор", дјеца скандирала "Хоћемо школу"

Получасовном блокадом саобраћаја на Булевару Шарла де Гола и бојкотом наставе родитељи ОШ "Владимир Назор" у подгоричком насељу Маслине, исказали су незадовољство, пошто још није почела градња нове зграде ове васпитно-образовне установе.

Стара зграда школе због небезбједности порушена је крајем фебруара, а рок за почетак градње нове зграде био је април.

image

Фото: Иван петровић Ипе

- Фото: Иван петровић Ипе

На протесту су и ђаци школе скандирали "Хоћемо школу". 

Предсједница Савјета родитеља школе Јелена Милошевић саопштила је да су сви термини за градњу новог школског објекта пробијени.

–Хтјели смо да скренемо пажњу јавности и надлежним институцијама јер су сви термини пробијени. Обраћали смо се надлежнима али одговора нема, због тога протестом желимо да скренемо пажњу. Сматрамо да је ово велики проблем јер је основно образовање обавезно. Немамо више ни молбе, ни очекивања, већ захтјеве - да крене градња школе и да се за следећу годину обезбиједи објекат гдје ће дјеца заједно похађати наставу – рекла је Милошевић.

Протест је подржала и Љиљана Марковић, директорица ОШ "Владимир Назор".

– Министарство просвјете је прошле године обезбиједило новац за градњу школе. Да се заврши пројекат преузело је друго министарство. Ту је дошло до адмиистративних проблема и то је разлог зашто су пробијени рокови. Рјешење за тај пробллем је пронађено и сви имамо исте циљеве да ће у што скоријем року почети градња школе – казала је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:28