/ -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
20/11/2022 u 21:51 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Ulici Radoja Jovanovića konačno vraćaju duh Stare Varoši

Nijesam ni za kakve radove koji traju godinama, kaže mještanin Zoran Mihailović

Ulica Radoja Jovanovića još jedna je u nizu u Staroj varoši koja će nakon rekonstrukcije dobiti novi izgled.

Rekonstrukcijom je planirano da se asfalt zamijene granitne kocke, dok će trotoari biti napravljeni od kamenih oblutaka. Iako je u toku javni poziv za najpovoljnijeg izvođača radova, mišljenja žitelja oko novog izgleda ulice su podijeljena. Mještane plaši odugovlačenje radova kao u susjednim ulicama koje su kaldrmisane.

Starosjedilac Zoran Mihailović smatra da ulicu treba rekonstruisati, ali nije za to da ona bude kaldrmisana, te da treba urediti poligon.

image

Mihailović

-FOTO: SRđAN BOLJEVIć

– Imamo problem sa saobraćajem zbog ulice koju su pretvorili u jednosmjernu. Ne može se proći autom. Prebukirano je sve, a uz to da radovi traju još dvije godine. Zna se rok gradnje, a u ulicama u kojima je rađena kaldrma, on je probijan tri puta. Ima starih, nemoćnih ljudi, penzionera koji ne mogu da prođu. Nijesam ni za kakve radove koji traju godinama i koji se produžavaju. Neophodna je rekonstrukcija, nema parkinga, nema uličnog osvjetljenja, učestale su krađe, atmosferska kanalizacija je katastrofa. Sve u svemu kao da smo u Africi – naveo je Mihailović.

Za razliku od njega komšija Mitar Radulović smatra da ulicu treba kaldrmisati.

– Za rekonstrukciju smo ulice, ali da se napravi kako treba kaldrma. Da se naprave trotoari, zamijeni rasvjeta. Što se mene tiče cijelu Staru varoš treba zatvoriti za saobraćaj. Imamo poligon koji je najstariji i jedini je u Podgorici koji nije rekonstruisan. Raspada se potpuno – kazao je Radulović.

Žiteljka ulice Maja Radunović obradovala se kada je saznala da će se ulica rekonstruisati.

image

Radunović

-FOTO: SRđAN BOLJEVIć

– Rekonstrukcija ulice je zaista vijest koja raduje sve koji živimo u ovoj ulici. Za to sam da se napravi kaldrma. To je nešto što vraća duh Staroj varoši, dakle ono što treba da ima stari grad i po čemu se oni prepoznaju. Tako treba da bude i naša Stara varoš, to staro gradsko jezgo poput Baščaršije i sličnih gradova u reginu. To je nešto što će zaista, ako se može reći, dopuniti ono što su već učinile ove ulice koje su kaldrmisane i koje liče na taj stari gradski duh – poručila je Radunović.

Ona kaže da je neophodno i poligon rekonstruisati.

– Treba od njega napraviti nešto, jer to pitanje se zaista mora riješiti. Ne može se govoriti nije i jeste u nadležnosti i čekati neka bolja vremena. Nemamo vremena da čekamo, mnogo je djece koja žele da se igraju, kao sva djeca u ostalim djelovima grada. Želimo poligon u najboljem svjetlu i što prije – zaključila je Radunović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:41