Пригодним програмом захвалили се на донацији / -MILOS
20/03/2023 u 10:25 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Informatička oprema za deset vrtića

Pružanjem podrške u dijelu nedostajuće opreme unapređuje se cjelokupan obrazovni sistem i podstiče razvoj servisa koji olakšavaju edukaciju, komunikaciju i saradnju, ističe Vesna Nikolić, direktorica ЈPU "Ljubica Popović"

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je 11.000 eura za kupovinu informatičke opreme za deset vaspitno-obrazovnih ustanova koje pripadaju JPU "Ljubica Popović", čime su obezbijeđeni bolji uslovi za rad vaspitačima i djeci. Izvršni direktor CGES-a Ivan Asanović, posjetio je vaspitnu jedinicu "Simba" i zvanično uručio vrijednu donaciju koju je ispred JPU "Ljubica Popović" primila direktorica Vesna Nikolić. Asanović јe kazao je da Crnogorski elektroprenosni sistem kontinurano ulaže u znanje, obrazovanje, sport, zaštitu životne sredine, humanitarne akcije, te da bez izuzetka daje prednost projektima koji promovišu prave vrijednosti.

– Vjerujemo da smo ovom donacijm olakšali rad upravo onim ljudima koji se brinu o budućnosti našeg društva, o našoj djeci. Nastavili smo ulaganje u vaspitanje i obrazovanje naših najmlađih i neizmjerno sam srećan što je baš ovaj kolektiv bio naš izbor – rekao je Asanović.

Vesna Nikolić kazala je da od tog trenutka počinje era digitalizacije JPU "Ljubica Popović" i da će sa doniranim sredstvima u potpunosti biti spremni da odgovore na izazove pred njima. Nikolić je naglasila da predškolske ustanove učestvuju u programu Digitalna škola, nastalim u saradnji Ministarstva prosvjete i predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, koja predstavlja riznicu raznovrsnih i kvalitetnih edukativnih sadržaja za djecu, adolescente, njihove roditelje, vaspitače i nastavnike.

– Zahvaljujući donaciji CGES-a u vidu računara i smart televizora, našim vaspitačima će znatno biti olakšan proces uvođenja i upoznavanja djece sa digitalnim svijetom na pravi način, u skladu sa ciljevima vaspitanja i obrazovanja predškolske djece – istakla je Nikolić.

Ona јe kazala da јe vrijedna donacija prvi korak ka digitalizaciji predškolskih ustanova, a od posebnog je značaja da društvena zajednica prepozna važnost izazova sa kojima se suočavaju obrazovne ustanove u Crnoj Gori.

– Pružanjem podrške u dijelu nedostajuće opreme unapređuje se cjelokupan obrazovni sistem i podstiče razvoj servisa koji olakšavaju edukaciju, komunikaciju i saradnju – ističe Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
VRTIĆIOPREMA
25. april 2024 01:13