Предлагачи иницијативе / -
30/09/2023 u 15:24 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Inicijativa kluba citalaca i ekološke sekcije OŠ "Dr Dragiša Ivanović": Žele igralište na starom stadionu

Klub čitalaca i Ekološka sekcija iz OŠ "Dr Dragiša Ivanović" uputili su Glavnom gradu inicijativu za izgradnju dječjeg igrališta na Zlatici na prostoru starog stadiona FK Kom.

Kako je istakla Tanja Vuјošević, direktorica škole, glavni razlozi koji ovu inicijativu čine opravdanom su činjenica da u naselju, u kojem je smještena škola sa preko hiljadu učenika, postoji samo jedno dječje igralište.

– Igralište koјe postoјi je na samom obodu naselja, što ga čini manje pristupačnim većini mještana. U središtu naselja nalazi јe stari stadion FK Kom, koji smatramo idealnim za ovu namjenu. U prilogu inicijative dostavljane su fotografije sa terena, koje predstavljaju devastirani prostor nekadašnjeg dječjeg igrališta u Park šumi Zlatica, zatim prostor novoizgrađenog igrališta na Laktu i na kraju zapušteni stadion FK Kom u središtu naselja. Inicijativu je nominalno podržalo nastavničko vijeće škole, školski timovi i Savjet roditelja – kaže Vuјošević.

U inicijativi se navodi da igrališta na Laktu i plažu na Morači treba uvezati јer se naleze u neposrednoј blizini.

–Stadion se nalazi u neposrednoj blizini plaže na Morači, pa smatramo da ta dva sadržaja na neki način treba povezati. Predlažemo da se jednom obavještajnom tablom označi put ka plaži, a sami spust do plaže uredi tako da se njime mogu spustiti bicikla i dječja kolica – piše u inicijativi Kluba čitalaca i Ekološke sekcije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:26