Obilazak nekadašnje robne kuće / -GLAVNI GRAD
05/03/2024 u 17:02 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Injac: Želimo da oživimo centar Podgorice

U pripremi je manifestacija „Pazar“ kojom ćemo uljepšati proljeće, najavila je gradonačelnica Podgorice

Uređenje centra Podgorice i stavljanje dostupnih sadržaja u funkciju, uz brojne manifestacije, samo su dio koncepta oživljavanja, pomalo zapostavljenog, dijela grada u blizini Trga nezavisnosti.  Gradonačelnica Olivera Injac obišla je nekadašnju robnu kuću "Podgoričanka" i Balšićevu ulicu čija je rekonstrukcija u toku.  

– Raduje me što će robna kuća biti stavljena u funkciju nakon više decenija i što će neki novi sadržaji biti dostupni. Za ovu namjenu, opredijelili smo 2 miliona eura u budžetu za 2024. godinu. Osim više akcija čišćenja, uvažavajući mišljenje struke, radimo procjene stabilnosti objekta, nakon čega će biti izrađen projektni zadatak i određena namjena – kazala je gradonalelnica Podgorice.

Ona je navela da uprava Glavnog grada sve vrijeme osluškuje potrebe građana pa je i ova inicijativa usmjerena na određene zahtjeve za koje je naša zajednica pokazala zainteresovanost.

– Želimo da oživimo centar grada kako bi bio mjesto na kojem će se okupljati i građani i turisti. U pripremi je i „Pazar“ kojim ćemo uljepšati proljeće – kazala je Injac.

Gradonačelnica je, osim „Podgoričanke“, obišla i  Balšićevu ulicu čija je rekonstrukcija u toku, a kojom će se unaprijediti saobraćajna infrastruktura u užem centru.  

– Radimo na tome da stvorimo uslove za uređenje Trga Balšića i izgradimo podzemnu garažu i tako izmjestimo višak automobila sa ulica. Pojačana je dinamika rada komunalnih službi u svim djelovima grada, a posebno u užem jezgru. Kako su ove godine znatno uvećana sredstva za oblast kulture i sporta, u narednom periodu očekuju nas i brojni kulturno-umjetnički i sportski događaji u Podgorici – zaključila je Injac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 02:44