/ -
08/05/2023 u 15:07 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac i Gašparikova: Saradnja utemeljena na zajedničkim vrijednostima

Razgovarale o planovima nove gradske uprave i dosadašnjoj saradnji Glavnog grada i UNDP-a, koja je utemeljena na zajedničkim vrijednostima.

Gradonačelnica Podgorice,  Olivera Injac, sastala se sa Danielom Gašparikovom, stalnom predstavnicom UNDP-a (Program Ujedinjenihnacija za razvoj) u Crnoj Gori. Tokom sastanka, sagovornice su razgovarale o planovima nove gradske uprave i dosadašnjoj saradnji Glavnog grada i UNDP-a, koja je utemeljena na zajedničkim vrijednostima. Kako je zaključeno, u narednom periodu biće dodatno unaprijeđena i to posebno u oblastima zaštite životne sredine, unapređenja efikasnosti lokalne samouprave, socijalne inkluzije i održivog razvoja.

– Naš zajednički cilj je Podgorica kao bolje i ljepše mjesto za život, a to uključuje unapređenje sveokupnog ambijenta, sa posebnim osvrtom na ekološki, ekonomski i infrastrukturni razvoj grada. Ujedno, lokalna samouprava mora biti na usluzi građanima, na osnovu čijih potreba će se kreirati sistemska rješenja – kazala je Injac.

Kako je navela Injac, potrebno je posvetiti posebnu pažnju urbanizaciji i saobraćaju Podgorice, koji će se zasnivati na ekološkim i održivim principima, uz dodatnu digitalizaciju i osavremenjivanje organizacije rada i načina života.

Gašparikova je podsjetila na niz realizovanih projekata na lokalnom i državnom nivou koji su bili usmjereni na demokratsko upravljanje, zeleni, inkluzivni razvoj uz primjenu digitalnih rješenja. Poručila je da je za snažnije lokalne zajednice potrebna saradnja i dijalog između svih zainteresovanih strana, uključujući lokalnu samoupravu, civilni i privatni sektor i međunarodne partnere, primjenjujući standarde i najbolje prakse iz EU.

Sastanku su u ime Glavnog grada prisustvovali Danilo Šaranović i Luka Rakčević, zamjenici gradonačelnice i Dragana Radević, Ivan Bošković i Aleksandra Kiković u ime UNDP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
GLAVNI GRADINJAC

Izdvojeno

23. april 2024 15:02