/ -
14/02/2024 u 14:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac obišla Komunalne usluge: Od solarnih svjetiljki do projekta za novu zgradu

Komunalne usluge raspolažu sa tri miliona eura, ulagaće u solarne svjetiljke, dekorativnu i ambijentalne rasvjete, električne punionice ...

Za postavljanje solarnih svjetiljki, električnih punionica, postavljanje dekorativne i ambijentalne rasvjete, modernizaciju i izgradnju javne rasvjete, kao i za izradu projekta za novu upravnu zgradu budžetom Glavnog grada za ovu godinu je opredijeljeno tri miliona eura. Gradonačelnici Oliveri Injac, planove preduzeća predočio je Predrag Šćepanović, izvršni direktor Komunalnih usluga. Iz Glavnog grada je saopšteno da Komunalne usluge nastavljaju da unapređuju ovu vrstu infarstrukture, odnosno kvalitet rasvjete na teritoriji grada.

–Podsjećamo da je preko 90 odsto javne rasvjete na teritoriji Podgorice postavljena nova savremena LED rasvjeta, koja doprinos uštedi električne energije, boljoj vidljivosti, odnosno u krajnjem većoj bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju – saopšteno je iz Glavnog grada nakon sastanka.

Iz Glavnog grada navode da se sa projektom adaptivnog upravljanja semaforima očekuje rasterećenje saobraćaja za minimum deset odsto.

–Radi se i na adaptivnom upravljanju rasvjetom, gdje bi se digitalizovanjem u sistemu automatski prikazivao kvar na nekoj od svjetiljki, a samim tim i ubrzalo otklanjanje kvara – saopšteno je iz Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:44