Gradonačelnica Injac sa predstavnicima Evropske komisije / -
14/06/2024 u 15:14 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Injac sa predstavnicima EK: Održivo urbano planiranje za bolju Podgoricu

Kao posebno značajna pretpostavka uspješnog djelovanja od strane svih učesnika sastanka istaknuto je jačanje saradnje između lokalnog i državnog nivoa vlasti, saopšteno je iz Glavnog grada

Naš cilj je da kroz intenzivnu saradnju radimo na aktivnostima koje doprinose osnaživanju gradova u borbi protiv klimatskih promjena, uz održivo urbano planiranje, mobilnost, energetsku efikasnost, pametne tehnologije, te implementaciju međunarodnih projekata u kojima Podgorica učestvuje kao partner, saopštila je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice. Ona je razgovarala sa predstavnicima Generalnog direktorata Evropske komisije za istraživanje i inovacije i predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, u cilju razmatranja aktivnosti u okviru Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2023. godine čiji je Podgorica član. Na sastanku se, kako su saopštili iz Glavnog grada, razgovaralo o mogućnostima za intenziviranje saradnje i pružanja podrške Glavnom gradu u oblastima koje su od posebnog značaja za kvalitet života u Podgorici.

– Afirmativna ocjena dosadašnjih napora i planirana dinamika aktivnosti, te iskazana spremnost za dalju podršku, predstavljaju dodatni podstrek za nastavak djelovanja u oblastima koje se direktno i indirektno odnose na klimatske promjene kao jednog od najvećih izazova sa kojima se svijet suočava. Kao posebno značajna pretpostavka uspješnog djelovanja od strane svih učesnika sastanka istaknuto je jačanje saradnje između lokalnog i državnog nivoa vlasti, saradnja sa naučnom zajednicom i međunarodnim partnerima, uz aktivno uključivanje građana u procese od zajedničkog interesa – saopšteno je iz Glavnog grada. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 11:06