Olivera Injac sa predstavnicima Poreske uprave / -GLAVNI GRAD
18/04/2024 u 16:38 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac: Uspostaviti dinamički plan otplate dugovanja

Za uspostavljanje stabilnog sistema i zajedničku borbu u suzbijanju sive ekonomije te bolju naplatu poreza, od izuzetnog je značaja saradnja Glavnog grada i Poreske uprave, saopštila je gradonačelnica Olivera Injac

Saradnja Glavnog grada i Poreske uprave je značajna za uspostavljanje stabilnog sistema kroz unapređenje poslovnog ambijenta i uklanjanje biznis barijera uz zajedničku borbu u suzbijanju sive ekonomije i bolju naplatu poreza, saopštila je gradonačelnica Olivera Injac nakon razgovora sa Savom Laketićem, v.d. direktorom Poreske uprave.

– Važno je da uspostavimo dinamički plan otplate nagomilanih dugovanja što je jedna od preporuka Vlade svim lokalnim samoupravama – kazala je Injac.

Injac je podsjetila na značajno povećanje naplate lokalnih javnih prihoda koja je u prvom kvartalu uvećana za više od 30 odsto što jasno ukazuje na povećanu efikasnost Uprave lokalnih i javnih prihoda.

image

Olivera Injac sa predstavnicima Poreske uprave

- GLAVNI GRAD

Savo Laketić je naveo da Glavni grad vide kao značajnog partnera.

– U skladu sa preporukama Vlade Crne Gore, ali i potrebom da unaprijedimo poreski sistem na nivou cijele Crne Gore, Glavni grad vidimo kao značajnog partnera. Poreska uprava je na raspologanju da kroz redovnu komunikaciju zajednički radimo na povećanju poreske discipline i smanjenju poreskog duga – kazao je Laketić.

Podsjećamo, poslovi utvrđivanja, naplate i kontrole poreza na promet nepokretnosti su od ove godine u nadležnosti opština, što je u procesu značajnih promjena upravljačkog sistema Glavnog grada predstavljalo dodatni izazov. Ipak, efikasno vršenje ovih poslova govori o značajno unaprijeđenom sistemu funkcionisanja Uprave lokalnih i javnih prihoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:01