/ -
01/02/2022 u 17:54 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Извођача за колектор бирају у првој половини године

Двиjе понуде су задовољиле формално-правне услове, а сада слиjеди детаљна анализа техничког диjела понуда, поручују из Водовода

Ко ће градити постројење за пречишћавање отпадних вода знаће се током прве половине године када се очекуjе финални избор извођача за проjектовање и изградњу, саопштено је из предузећа Водовод и канализација. За овај посао пријавиле се су компаниjе из Турске, Њемачке, Кине и Белгиjе.

– Двиjе понуде су задовољиле формално-правне услове, а сада слиjеди детаљна анализа техничког диjела понуда. Након што се установи њихова исправност, отвараjу се финансиjске понуде и бира финални извођач у складу са строго дефинисаним критериjумима. Слиjеди проjектовање, а потом и сама изградња – саопштено је из предузећа.

Из предузећа наводе да су у посљедњем кварталу прошле године комплетирани радови на сjеверном подручjу секундарне канализационе мреже (ЛОТ 2).

– У jужном диjелу (ЛОТ 1) завршени су радови у дужини од 6 километара у насељима у захвату ДУП-а Коник - Санациони план, ДУП-а Момишићи, ДУП-а Маслине и Ибричевина, ДУП-а Првоборац. Када jе риjеч о примарном колектору, преостало jе да се реализуjе посљедњи сегмент у дужини од 508 метара у непосредноj близини будућег построjења. Примарна цjевоводна мрежа треба да повеже постоjеће са будућим построjењем. Изградњом построjења рjешава се jедно од наjважниjих еколошких питања за град у наредних 50 година. Изабрана локациjа селектована jе на бази научних испитивања и неколико међународних студиjа, те као таква представља наjболjе и наjбезбjедниjе дефинисано рjешење – поручују из Водовод.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:27