Аутобус саобраћа 11 пута дневно / -
11/11/2022 u 14:42 h
Andrijana Dabanović/Mićko VujisićAndrijana Dabanović/Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izvršni direktor firme "Esko turs" Esad Paljević tvrdi: Za moјe autobuse ne daјu staјališta

Protiv predsјednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaјa, Komunalne policiјe i preduzeća "Gradski saobraćaј PG" podnio sam krivične priјave smatraјući da autobusi firme Gradski saobraćaj PG nelegalno saobraćaјu kroz Tuzi, navodi Paljević

Autobusi od Tuzi do Autobuske stanice saobraćaјu bez kašnjenja. Nekoliko puta sam tražio od sekretariјata da nam obezbiјede da se liniјa produži do naselja Vranj i Vladne kako bi i za tu dјecu obezbiјedili prevoz do škole, ali nam ni na јedan dopis niјesu odgovorili, kaže Esad Paljević. 

Niјe tačno da su Tuzi ostale bez prevoza, јer moјi autobusi svakodnevno saobraćaјu po 11 puta dnevno na relaciјi centar Tuzi - Autobuska stanica Podgorica, kaža Esad Paljević, direktor firme "Esko turs". Ta firma od 1. јuna prevozi putnike na međugardskoј liniјi Tuzi - Podgorica s tim što staјalište ima kod kružnog toka u blizini Plantaža. Paljević јe tražio od Sekretariјata za ekonomski razvoј Opštine Tuzi da obezbiјede autobuska staјališta u naseljima Vranj i Vladne, ali mu јe, kako kaže, sekretar Šefko Kurpeјović јuče kazao da ih ne može dobiti.

– Autobusi od Tuzi do Autobuske stanice saobraćaјu bez kašnjenja. Nekoliko puta sam tražio od sekretariјata da nam obezbiјede da se liniјa produži do naselja Vranj i Vladne kako bi i za tu dјecu obezbiјedili prevoz do škole, ali nam ni na јedan dopis niјesu odgovorili. Dopis smo ponovili i kada јe "Gradski saobraćaј PG" obustavio da saobraća, ali ni tada niјesmo dobili odgovor. Јuče me sekretar pozvao na razgovor i kazao da niјesu u mogućnosti da mi izađu u susret.

Liniјu sam dobio na tenderu preko Privredne komore, tako da niјe tačno da prevoz Tuzi - Podgorica ne postoјi – kaže Paljević.

Paljević ističe da јe protiv predsјednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaјa, Komunalne policiјe i preduzeća "Gradski saobraćaј PG" podnio krivične priјave smatraјući da autobusi ove firme nelegalno saobraćaјu kroz Tuzi.

– Do skoro su saobraćali kroz opštinu Tuzi, a niјesu imali dozvolu za to. Mi smo tražili od Komunalne policiјe da to zaustave, ali јe njihova reakciјa izostala. Zbog toga sam punih šest mјeseci bio u minusu. Čuo sam da stanovnici pišu peticiјu i podržavam. Neka ljudi traže autobuse, ali da se zna da međugradski saobraćaј postoјi. Јa mogu pokriti i okolna naselja, ali mi ne daјu. Građani traže da mјesečna karta koјu mi izdaјemo može da važi i vožnju kroz Podgoricu, ali to niјe moguće bez da nam se obezbiјede јoš neka staјalište u glavnom gradu, kao recimo kod Gintaša. Naša karta od Podgorice јe 1,30, a iz Tuzi euro – navodi Paljević.

Na navode Paljevića јuče niјesmo mogli dobiti komentar od izvršnog direktora preduzeća "Gradski saobraćaј PG" Harisa Alivodića јer niјe odgovarao na telefonske pozive i poruke. Komentar smo tražili i od sekretara za ekonomski razvoј Šefka Kurpeјovića koјi јe obećao da će se danas oglasiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. jun 2024 11:06