Љубичин први наступ
17/12/2021 u 20:15 h
M.VujisicM.Vujisic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јавни час хармоникаша музичке школе "Васа Павић"

Ово је први концерт одсјека хармонике у овој школској 2021/2022. години гдје су се представили ученици основне и средње школе, камерне музике и оркестар свих професора хармонике истакла је Александра Лаловић, предсједница актива хармонике

Ученици одсјека хармонике Умјетничке школе за музику и балет  "Васа Павић" одржали су  у просторијама школе јавни час.

- Ово је први концерт одсјека хармонике у овој школској 2021/2022. години гдје су се представили ученици основне и средње школе, камерне музике и оркестар свих професора хармонике. На јавном часу су наступили и они са дугогодишњим искуством и комплексним композицијама, али било је ученика којима је ово био први јавни наступ - казала је Александра Лаловић, предсједница актива хармонике.

Ученици одсјека хармоника, како је казала, имају два концерта годишње, иако се они труде да их буде што више. Само у прошлој години организовали су, како је нагласила, седам концерата за годину дана. Наступили су солисти Љубица Томашевић, Нада Митровић, Матеј Дожић, Василиса Нововић, Дарис Бабић, Огњен Шошкић, Ђорђије Ђикановић, Емир Љаљевић, Андрија Бојић, Павле Ђурић и Лазар Јањушевић. Баховим Прелудијумом г мол и Анђелисовом композицијом Импасе преставила су се два камерна дуа Лазар Јањушевић и Петар Балабан, као и Влдимир Аџић и Игор Потируца. Камерни оркестар средње школе под диригентском палицом Ирене Мердовић извео је Галијанов Tango pour Claude, док је Оркестар хармоника основне школе извео Греченинов Растанак.

Следећи јавни час заказали су за април.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:50