/ -
24/06/2022 u 10:42 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јавни позив Општине Тузи за подршку жетви стрних жита: По хектару плаћају 75 еура

За субвенције за подршку пољопривредним произвођачима, а која се односи на подршку жетви стрних жита, намијењен је износ од 9.000 еура

Секретаријат за пољопривреду и рурални развој Општине Тузи расписао је јавни позив за подршку жетви стрних жита за 2022. годину. Корисници ове подршке су пољопривредна газдинства која су уписана у регистар који води Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства. Подршка по јавном позиву се односи на партиципацији трошкова жетве стрних жита по јединици површине изражене у хектарима. Висина подршке за жетву износи максимално 75 еура по хектару.

– Ако укупна висина свих захтјева за додјелу подршке превазилази буџетом планирана средства пропорцијално се смањују јединична плаћања до висине планираних средстава. За реализацију ове мјере предвиђене компонентом буџета Субвенције за подршку пољопривредним произвођачима, а која се односи на подршку жетви стрних жита, намијењен је износ од 9.000 еура. За учешће на јавном позиву пољопривредник предаје захтјев и потврду као доказ о пожњевеним површинама издат од стране вршиоца жетве и фотокопију личне карте. Документација се доставља Општини Тузи до 30. јуна. Подршка се може остварити искључиво уз доказ да је жетва плаћена. Непотпуна и неблаговремена документација се неће разматрати – пише у јавном позиву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:22