Обилазак дежурних објеката ДЗ Подгорица / - ДЗ Подгорица
02/01/2022 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jокић и Томовић обишли дежурне здравствене обjекте ДЗ Подгорица

Користимо прилику да апелуjемо на грађане да избjегаваjу окупљања и да поштуjу епидемиолошке мjере, jер иако jе клиничка слика омикрон соjа ковид вируса блажа, његова преносивост jе много већа, апелују Јокић и Томовић

Директор Дома здравља Подгорица прим. др Данило Jокић и gлавна сестра установе мр Кристина Томовић обишли су данас дежурне здравствене обjекте: Блок V, Нова варош, Коник, Тузи и Зета, као и два Цовид центра на Старом Аеродрому и у Толошима, саопштили су из ове здравствене институције.

image

Обилазак дежурних објеката ДЗ Подгорица

- ДЗ Подгорица

- Процес рада се у свим здравственим пунктовима обавља неометано и у пуном капацитету. Броj пациjената jе на сезонском нивоу, док jе у Цовид центрима осjетно повећана посjета.

Из наведених разлога, Ковид центри ДЗ Подгорица поjачани су додатним медицинским особљем, дуплиран jе броj љекара, техничара и лабораториjских техничара, како би се чекање на преглед и тестирање смањило - наводи се у саопштењу.

image

Обилазак дежурних објеката ДЗ Подгорица

- ДЗ Подгорица

И поред увећаног броjа посjета у Ковид центрима и скока заражених вирусом, оно што показуjе здравствено стање пациjената, за сада, jесте да омикрон соj ковид вируса карактерише блажа клиничка слика, па се и терапиjска процедура прилагођава тренутку.

- Користимо прилику да апелуjемо на грађане да избjегаваjу окупљања и да поштуjу епидемиолошке мjере, jер иако jе клиничка слика омикрон соjа ковид вируса блажа, његова преносивост jе много већа - наводи се у саопштењу.

image

Обилазак дежурних објеката ДЗ Подгорица

- ДЗ Подгорица

Директор и Главна сестра ДЗ Подгорица су такође обишли и специjалистичку службу радиологиjе, коjа за вриjеме празника стоjи на располагању за потребе Цовид пациjената.

- На краjу, jош jедном позивамо грађане да се вакцинишу против ковида-19 и на таj начин помогну и себи и здравственим радницима коjи стоjе на првоj линиjи одбране од вируса - истичу у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:13