Настављају са асфалтирањем улица / -Архива
09/06/2022 u 09:46 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Још једна донација Граду приватне компаније: Бемакс поклонио производњу 12.000 тона асфалта

Асфалт ће добити улица ламела и краља Никола, паркинг испод Љубовића, путеви куда је прошао водовод у Љешанскоj нахиjи и два крака на Старом аеродрому, кажу из Путева

Компанија Бемакс поново је предузећу Путеви донирала производњу асфалта како би надомјестили материјал који им jе неопходан за рад, а без којег су остали након што је инспекција затворила асфалтну база у насељу Цијевна. Овога пута, компанија Бемакс донирала је Путевима производњу 12.000 тона асфалта, што је четири пута више у односу на прву донацију. Градско предузеће је у априлу добило донацију за производњу 3.000 тоне асфалта, чија је вриједност била 30.000 еура без урачунатог ПДВ-а.

– Привредно друштво Путеви потписало jе анекс уговора о донациjи са компаниjом Бемакс. Предмет анекса уговора jе донациjа услуге финалне производње готовог асфалта у количини до 12.000 тона. Вриjедност донациjе jе 120.000 еура односно 10 еура по тони за производњу финалног (готовог) асфалта – наводе из Путева на чијем је челу Раденко Булатовић.

Из предузећа објашњавају и који ће инфраструктурни објекти бити завршени са овом количином материјала.

– Донираном услугом производње асфалтне масе санираћемо улице ламела, краља Никола, паркинг испод Љубовића, саобраћаjнице након уградње водоводне мреже у Љешанскоj нахиjи, као и два крака улице на Старом аеродрому – саопштено је из Путева.

Сијеку шибље на путу за Плавницу

Путари су и јуче били ангажовани на неколико локација. Тако су припремали подлогу за асфалтирање крака Улице Ламеле и уграђивали шахте атмосферске канализационе мреже у Улици краља Николе.

–Екипе су задужене и у Команима гдје насипају пут, затим на паркингу испод Љубовића гдје уграђују ивичњаке, али и на путу за Плавницу гдје сијеку шибље. По граду санирамо ударне рупе, на Павловинама санирамо макадамску саобраћајницу, док у Горњим Кокотима врше припреме асфалтирања након уградње водоводне мреже. На подручју града исцртавамо и хоризонталну сигнализацију – кажу из Путева.

Након потписивања анекса уговора, остала је обавеза предузећа да набави неопходне деривате за финалну производњу асфалтне масе, а у складу са спроведеним поступцима jавних набавки и закљученим уговорима.

Уговор као ни анекси нијесу јавно објављени уз образложење да је у питању процедура која се односи на заштиту конкуренције.

Донације компаније Бемакс услиједиле су након што је Дирекција за урбанистичко грађевински надзор Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма крајем марта забранила Путевима да користe асфалтну базу у насељу Цијевна јер објекат није уписан у катастар непокретности. Да објекат није уписан у кастар утврђено је инспекцијским надзором који је спровео урбанистичко–грађевински инспектор. Контролом је утврђено и да за асфалтну базу није предата пријава грађења па самим тим предузеће не посједује рјешење о издавању грађевинске дозволе.      

Путеви су набавили ново постројење плаћено два милиона еура из кредита које је требало да буде монтирано умјесто старе. Како је ово територија која припада Зети размишља се о промјени локације како не би улагали у извјесно сусједну општину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:20