/ Ломе играчке у вртићу "Драган Радуловић" - Архива
08/06/2021 u 07:30 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЈПУ „Ђина Врбица“ донијела нови правилник: Кривично ће гонити све који увече уђу у двориште

Установа jе донијела правилник о забрани уласка непознатих и неовлашћених лица у дворишта и просториjе свих вртића ван радног времена и сходно томе починиоци, коjи буду затечени у вршењу оваквих радњи биће кривично гоњени, најавила је Бојана Разић

Имовина, објекти и мобилијар у двориштима вртића често су на мети вандала. У касним вечерњим сатима дворишта су стјецишта група особа које ломе мобилијар, иза себе оставе гомиле отпада, поломљена врата, прозоре... У последње вријеме посебно су на удару вртић „Драга Радуловић“ на Старом аеродромуи „Лептирић“ на Побрежју. Установа jе реаговала доносећи нови правилник о забрани уласка непознатих и неовлашћених лица у дворишта и просториjе свих васпитних јединица ван радног времена и сходно томе сви који буду затечени у вршењу оваквих радњи добиће кривичне пријаве.

– Упознати смо смо са проблемом да неовлашћена лица улазе у дворишта васпитних jединица ван радног времена и уништаваjу инвентар и мобилиjар за игру дjеце. Посебно jе проблем изражен на Старом аеродрому у васпитној јединици „Драган Радуловић“. Тако су поломљене играчке у дворишту, а у „Лептирићу“ су офарбали објекат и поломили улазна врата. Такво понашање је за сваку осуду, јер све што уништавају користе дјеца. Ово је највећа штета због дјеца која не могу више користити те играчке, рецимо тобоган је поломљен и због безбједности не смије се користити. Дјеца највише трпе – рекла је Бојана Разић, в.д. директора ЈПУ „Ђина Врбица“.

О оваквом несавјесном понашању управа ЈПУ „Ђина Врбица“ обавијестила је надлежне институције.

– Од Центра безбједности Подгорица тражили смо да се поjача полициjски надзор у близини свих васпитних јединица. За вртић „Драган Радуловић“ jе ЦБ већ индентификовао починиоце раниjег вандалског чина и поступак jе у овом тренуттку код тужиоца. Установа jе донијела Правилник о забрани уласка непознатих и неовлашћених лица у дворишта и просториjе свих васпитних јединица ван радног времена и сходно томе починиоци, коjи буду затечени у вршењу оваквих радњи биће кривично гоњени – рекла је Разић.

И становници околних зграда и кућа планирају да се обрате надлежним институцијама за помоћ, јер сматрају да се само кажњавањем несавјесних појединаца нешто може постићи.

– У више наврата гледали смо како се дјеца пењу по крову вртића, бацају отпад по дворишту, уништавају мобилијар. Скретали смо им пажњу да то не раде, али ефекта није било. Због тога смо одлучили да се и ми као становници обратимо за помоћ надлежним институцијама. Често су то и малољетна лица, те страхујемо да се могу повриједити. Апелујемо ан државне органе да реагују и да заштите имовину вртића – поручили су становници Старог аеродрома.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:12