/ -FOTO: PG BIRO
16/11/2021 u 19:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЈПУ "Ђина Врбица" након хаварије у вртићу: Ово је велики изазов за нас

Родитељи својим разумијевањем још једном показали подршку, наводе у саопштењу

ЈПУ "Ђина Врбица" огласила се након хаварије у вртићу "Драган Радуловић" у подгоричком насељу Стари Аеродром, наводећи да су родитељи својим разумијевањем још једном показали подршку на чему су бескрајно захвални.

Они су подсјетили да је прошле седмице у техничкој просторији вртића дошло до пуцања цијеви у систему за повишење притиска за хидрантску мрежу (пумпно постројење), што је надаље проузроковало плављење цјелокупне опреме и уређаја смјештених у датом простору.

- Министарство просвјете, науке, културе и спорта је у сарадњи са Управом јавних радова, као и актуелном Управом ЈПУ "Ђина Врбица", предузело све активности да се наведени проблем отклони у најкраћем року. Обавјештавамо вас да је у току прикупљање комплетне техничке и друге документације о начину градње и извођења радова на објекту, како би се након процјене степена оштећења могло приступити санацији настале штете и трајном неутралисању  узрока настанка ове хаварије, како се она више никада не би поновила. Предуслов даљих активности на санацији објекта односио се на исушивање просторије, уређаја и опреме од влаге (помоћу апарата за исушивање). Напокон су се стекли адекватни услови за даље активности, па ће Министарство у најкраћем року ангажовати фирму са одговарајућим лиценцама, која ће припремити извјештај са предлогом мјера за санацију посљедица ове хаварије. Драги родитељи, надамо се да ћемо ускоро моћи да вас информишемо о конкретним реализованим корацима, као и да ће осмијех и радосни жамор наших малишана ускоро замијенити тишину у њиховом вољеном вртићу. Ово је велики изазов и за вас, родитеље, али и за нас, будући да је дијете, његова безбједност и интерес одувијек наша једина водиља у раду и функционисању. О свим наредним активностима бићете благовремено информисани- поручили су из ЈПУ "Ђина Врбица". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:18