Domaćini i gosti / -N. VLAHOVIĆ
09/04/2024 u 13:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Judino drvo, hrast i cvijeće oplemenilo dvorište škole "Vojin Popović"

Naš plan je da do škole kupimo plac na kojem bi bila izgrađena fiskulturna sala, poručio je Dragutin Vučinić, predsjednik Školskog odbroa OŠ "Vojin Popović"

Dvorište Osnovne škole "Vojin Popović" na Drezgi u Piperima bogatije je za 14 sadnica Judinog drveta i hrasta, kao i 200 komada sezonskog cvijeća.

Direktor Zelenila Petar Krivokapić saopštio je da je ideja plemenita i da je cilj da se vratimo prirodi, istinskim vrijednostima i da razvijajmo empatiju kroz sadnju biljaka.

– Zelenilo kao društveno odgovorno preduzeće uvijek podržava ovakve akcije i vrlo rado se odazove njima. Drago mi je da možemo poslati poruku da ekološke priče, ali i obrazovanje budu priorotet – naveo je Krivokapić.

Direktor škole Strahinja Bulatović je saopštio da bi valjalo da se oplemeni i dvorište područnog odjeljenja OŠ "Vojin Popović" u naselju Stanjevića Rupa.

– Nismo još u situaciji da to odradimo. Djeca kroste svaki trenutak da budu u dvorištu i to je velika stvar i za nas, da djeca što više borave u prirodi– rekao je Bulatović.

Predsjednik školskog odbora Dragutin Vučinić je naveo da su ovom akcijom željeli da pokažu i da je OŠ "Vojin Popović" mjesto koje mora da bude prihvaćeno i podržano.

image

Odbornici sadili cvijeće

-N. VLAHOVIĆ

– Škola je prije deset godina imala 25 đaka, sada ih imamo 65. Ovo je najveća seoska škola u Podgorici. Sa sadnicama koje smo dobili željeli smo da oplemenimo ovaj prostor. Naš plan je da do škole kupimo plac na kojem bi bila izgrađena fiskulturna sala – rekao je Vučinić.

Akcijom oplemenjavanja školskog dvorišta zadovoljan je Todor Božović, mještanin. Sadnice su donacija preduzeća Zelenilo, a u akciji su učestvovali odbornici Pokreta za Podgoricu Dragutin Vučinić i Nađa Ljljanić te odbornici PzP-a Goran Šćepanović i Mladen Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:40