Камионска пијаца / -
20/01/2022 u 10:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Камионска пијаца за струју дугује скоро 10.000 еура

Дуг из јуна од 6.297 еура биће плаћен у ратама на основу споразума који је потписан са ЕПЦГ

Дуг Камионске пијаце по основу утрошене електричне енергије је 9.929 еура. У питању је, како су саопштили из предузећа Тржнице и пијаце којим руководи Мирјана Пурић, дуг који се односи на јун и децембар прошле године.

– За утрошену електричну енергију у јуну дугујемо 6.297 еура и тај износ биће плаћен у ратама на основу споразума који је потписан са Електропривредом. Дуг за струју у децембру је 3.631 еуро и он ће бити измирен до краја мјесеца. У периоду од 11. марта до 16. априла мjешовите пиjаце су биле затворене због мjера коjе jе дониjела Влада, ради сузбиjања ширења корона вируса. Одлуком Скупштине Главног града, Тржнице и пиjаце су све закупце ослободиле плаћања закупа на 36 дана. Непланирано, то jе довело до смањења прихода предузећа. Као одговорно предузеће, направили смо финансиjску стратегиjу измирења обавеза. Обзиром да рачуне за електричну енергиjу увиjек измируjемо у року, направили смо споразум о плацању у рате jер смо на таj нацин хтjели да имамо фер однос према Електропривреди и будемо одговорни према себи, имаjући у виду неизвjесност у пословању због пандемиjе - саопштено је из Тржница и пијаца.

Камионска пијаца располаже са 130 продајних мјеста који су предвиђени за мјесечни закуп и 15 мјеста за дневну наплату које користе закупци за продају пољопривредних производа. Предузеће је планирало да у овој години од ове пијаце оствари приход од 281.372 еура - од закупа локација планирали су да зараде 101.587, док ће 179.785 еура планирали да добију по основу дневне наплате за улаз у тржишну зону и пијачну таксу.

Из Тржница и пијаца наводе да имају добар проценат наплате потраживања. У прошлој години он је износио око 90 одсто.

–У поjединачним случаjевима, када jе то неопходно, односно уколико претходна упозорења и опомене коjе доставимо закупцима не резултираjу наплатом, као краjњу мjеру спроводимо принудну наплату, подношењем предлога за извршење код јавног извршитеља. Током 2021. године укупна потраживања по предлозима коjе смо предали јавном извршитељу износе 17.612 еура. Од овог износа, већ jе наплаћено око 23 одсто, док jе остало у процедури и очекуjемо наплату након што поступак буде до краjа спроведен. Подсjећамо, током 2021. године, на основу одлуке Скупштине Главног града и нашег друштва, закупцима коjи обављаjу дjелатности чиjи jе рад био забрањен због епидемиjе изазване корона вирусом, ниjесмо фактурисали обавезе по основу закупа у периоду од 11. марта до 16. априла 2021. године – поручују из Тржница и пијаца.

Н.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:04