Улица Сава Лубарде небезбједна за пролаз / -Д.Љ.
02/11/2021 u 07:18 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Касни реконструкција улица у Старој вароши: Калдрмисаће усред зиме

Умјесто у октобру, реконструкцију улица Сава Лубарде и Спаса Николића завршиће у децембру

Житељи Старе вароши требало је још прије мјесец да ходају новом калдрмом у улицама Сава Лубарде и дијела Спаса Николића. Умјесто тога још од јуна приморани су да прелазе преко дасака, арматурних мрежа, канала и рупа или да иду околним саобраћајницама. Реконструкција улица је требало да се заврши у октобру, мјештани кажу да су чули да је било непредвиђених околности због чега се прилагођавао пројекат али и неоправданих разлога попут мањка радника на градилишту. Они апелују на надлежне да убрзају и заврши прије зиме. Из ПГ бироа су истакли да би радови требало да буду завршени у децембру, те да су на почетку градње наишли на инсталациjе чиjи положаj ниjе тачно приказан у катастру инсталациjа.

– Урађена је измjена проjекта хидротехничких инсталациjа водовода и атмосферске канализациjе. Висконапонски каблови у Улици Сава Лубарде су били у лошем стању, па jе договорена замjена два 10 kV кабла и полагање три кабла коjе ће финансирати ЦЕДИС. На диjелу Улице Спаса Николића имали смо и проблем имовинско-правних односа. Ови проблеми утицали су на динамику градње и пробиjање уговореног рока – навели су из ПГ бироа.

У току су земљани радови, бетонирање није почело. Сада зависи и од временских прилика.

Марија Бацковић истиче да је небезбједно проћи раскопаним улицама.

– Видим да су напредовали, једно вријеме је била стагнација радова. Градња је кренули почетком љета и требало је да су улице већ завршене. Небезбједно је проћи због рупа, нарочито по мраку, јер је Стара варош иначе слабо освијетљена. Познавајући досадашњу политику градоначелника, сигурно ће бити отворено до 19. децембра – навела је Бацковић.

Мјештанка Фадиља Мујахоџић каже да су радови у претходном периоду били успорени, али и да избјегавају да пролазе овим улицама.

image

Фадиља Мујахоџић

-Д.Љ.

– Не вјерујем да ће до Нове године завршити радове. Избјегавамо да пролазимо овим улицама и користимо околне. Мора да се прескаче преко рупа и канала. Доста је и отежано радити јер су улице уске, а када почну кише неће моћи да се гради – истакла је Мујахоџић.

Житељ Паљо Ђурашевић наводи да ће почети кише и мећаве и да ће се растегнути радови.

image

Паљо Ђурашевић

-Д.Љ.

– Није безбједно за никога, може неко да упадне у канал или рупу да се поломи у 100 комада. Мрачно је и по дану кад је облачно, јер је таква градња у овом дијелу града, а не кад падне мрак – навео је Ђурашевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:55