Danilo Klikovac / -DANILO KLIKOVAC SNP
23/05/2024 u 11:31 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Klikovac: Zbog zagađivača Botun napustilo 30 domaćinstava

SNP se zalaže da se kroz širok dijalog dođe do održivog rješenja kada je u pitanju izgradnja kolektora, koje će, prije svega, biti u korist mještana Botuna i čitave Zete, saopštio je Danilo Klikovac.

Opštinski odbor SNP Zeta u potpunosti podržava više nego opravdano protivljenje mještana Botuna izgradnji kolektora na tom području, saopštio je Danilo Klikovac, predsjednik asocijacije mladih SNP Zeta.

–Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu samo bi dodatno devastirala životnu sredinu, čime bi se trajno degradirao kvalitet života mještana Botuna, odnosno postao bi nepodnošljiv. Mještani Botuna ne bore se protiv bilo koga, već se bore za svoj goli opstanak i prava svog sela, čiji je dalji opstanak doveden na samu ivicu, jer je, zbog dosadašnjih zagađivača, selo napustilo skoro 30 domaćinstava, a istovremeno je smanjena vrijednost nekretnina i zabranjeno bavljenje poljoprivredom. Jedino što je povećano u Botunu jesu razna obolijevanja i smrtnost. Zato se glas Botunjana mora uvažiti, a oni su jednoglasno poručili da ne žele još jednu ekološku bombu u svom naselju - navodi Danilo Klikovac.

Uvažavajući činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana i kao ekološka država, SNP Zete se zalaže da se kroz širok dijalog dođe do održivog rješenja, koje će, prije svega, biti u korist mještana Botuna i čitave Zete, saopštio je Danilo Klikovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 10:39