/ -
20/05/2022 u 16:05 h
Н.С. - А.Д.Н.С. - А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Зети припада КАП, инсустријска зона, аеродром, дио Плантажа...

Предлог ДПС-а без наших амандмана у вези са границама катастарских општина које чије Зету, по одређењима из 1957. године, не може проћи у Скупштини уколико СНП и УРА не дигну руку за још једну злоупотребу и још једно уставно насиље над интересима грађана Зете – рекао је Кнежевић.

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић казао је да ће подржати иницијативу ДПС-а за измјене Закона о територијалној организацији и Закона о Главном граду, како би Зета добила статус самосталне општине, под условом да подручје будуће општине буде обухватало девет катастарских општина - Матагужи, Махала, Голубовци, Гостиљ, Бијело Поље, Цијевна, Ботун, Вуковци и Врањина у границама из 1957. године. Кнежевић је позвао СНП и УРА да се изјасне да ли подржавају иницијативу да Зета постане самостална општина.

– Предлог ДПС-а без наших амандмана у вези са границама не може проћи у Скупштини уколико СНП и УРА не дигну руку за још једну злоупотребу и још једно уставно насиље над интересима грађана Зете – рекао је Кнежевић.

Нисам одлучио о кандидатури за градоначелника

Милан Кнежевић казао је да није најавио кандидатуру за градоначелника Подгорице.

– Нисам најавио кандидатуру за градоначечника Подгорице, а већ су ДПС, и плашим се, њихови нови коалициони партнери, кренули у акцију да ме онемогуће да уопште размишљам о тој чињеници, јер знају кога би доминантно гласали грађани Зете, а чини ми се и грађани Подгорице, јер знају да би мене. Уколико бих био кандидат за градоначелника Подорице значајан број досадашњих гласача ДПС-а гласао би за мене, пошто знају да код мене нема калкулација – казао је Кнежевић.

Он је истакао да жели да Зета добије ону територију која јој је припадала до 1957. године.

– Да би избјегли калкулације ми саопштавамо да ћемо подржати измјене Закона о територијалној организацији које предвиђају формирање самосталне општине под условом да подручје будуће општине Зета буде обухватало девет катастарских општина, Матагужи, Махала, Голубовци, Гостиљ, Бијело Поље, Цијевна, Ботун, Вуковци и Врањина, а то значи да желимо да добијемо оне територије које су јој припадале до 1957. године. Законом о Главном граду, а касније Законом о територијалној организацији Зети је одузето 9.000 хектара земље. То значи да уколико се усагласимо да ових девет катастарских општина припадне будућој општини Зета, на подручју Зете могла би се наћи индустријска зона око КАП-а, сервисно-складишна зона, гдје је КИПС и још један број предузећа. То значи да Зети мора припасти аеродром Голубовци, значајан дио Националног парка Скадарско језеро и дио Планатажа. Уколико буду прихваћени наши захтјеви то значи да би се на територији Зете морале наћи и Дајбабе, Дахна и значајан до Забјела који је припадао до 1957. године – казао је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:32