Зграда у коју ће уселити запослени у Спортским објектима / ПГ биро
08/02/2022 u 06:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комисија одуговлачи са ранг-листом добитника станова, предсједник одбора директора Спортских објеката послао ургенцију

Вјерујем да ће листа брзо бити готова, јер инвеститор може доћи у ситуацију да прода станове. Можда неће, али његов је интерес да их прода некоме, каже Веско Лекић

Предсједник Одбора директора Спортских објеката Веско Лекић послао је ургенцију комисији за рјешавање стамбених потреба запослених тражећи да се убрза поступак сачињавања ранг-листе за додјелу станова. Они су добили осам станова у згради која је саграђена на Булевару Станка Радоњића за раднике десет градских предузећа. Станови ће бити дати запосленима за 600 еура по квадрату.

– Послао сам ургенцију тражећи да комисија убрза поступак, јер очигледно одуговлаче посао. Што се одбора директора лично тиче могу до идуће године да одуговлаче, али морамо заступати интересе запослених. Проблем је то што комисија мора да провјери документацију, да иду по терену и да обилазе људе да утврде да ли су пријавили стварно материјално и стамбено стање. Они имају проблем да пођу до њих, јер неки живе у Кучима тамо овамо... али нас то не занима. Оне одлуке које су донијете на одбору директора морају да се испоштују. Сада иду на своју штету и губе вријеме – казао је Лекић.

Први пут Одбор директора вратио је ранг-листу комисији јер су два члана била у конфликту интереса.

– Комисија је оформљена и у моменту када је расписан оглас није се знало ко ће се јавити. Онда се десило да су се баш чланови комисије јавили се на огас. Одбор директора је вратио ранг-листу и тражио да се комисија промијени и именују два нова члана. То је урађено, али даље нема резултата. Само губимо вријеме. На прошлој сједници одбора рекао сам им да раде свој посао јер није могуће да не можемо подијелити толико станова. Само треба да нам дају могућност да законито поступимо и додијелимо станове. Очигледно се неки људи не сналазе. Вјерујем ипак да ће све брзо бити готово, јер инвеститор може доћи у ситуацију да прода станове. Можда неће, али његов је интерес да их прода некоме. Очекујем да ћемо на наредној сједници имати готову ранг - листу. Постоји закон и правилник и само то треба да се испоштује – казао је Лекић.

Прва ранг-листа нашла се у жижи јавности јер је један од добитника станова био Војислав Марковић, директор Спортских објеката. Одборници у Скупштини Главног града тврдили су да је Марковић 2009. године ријешио стамбено питање док је био директор Дјечјег савеза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:34