/ - Фото: Приватна архива
24/01/2023 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komsija poništila odluku o smjeni Folića

Komisija je utvrdila da je Folić smjenjen na sjednici na kojoj nije prisustvovao, kao i da od njega nije traženo niti mu je omogućeno da se izjasni o činjenicama postupka

Komisija za žalbe poništila je odluku o smjeni Gorana Folića sa mjesta direktora Zavoda za zapošljavanje i postupak o zahtjevu za njegovim razrješenjem vratila na ponovni postupak i odlučivanje.

Upravni odbor Zavoda smjenio je Folića 12. oktobra prošle godine jer im nije dostavljao informacije o svom radu koje su tražili još u avgustu iako su zahtjeve za njihovim dostavljanjem ponavljali na četiri sjednice.

Komisija je utvrdila da je Folić smjenjen na sjednici na kojoj nije prisustvovao, kao i da od njega nije traženo niti mu je omogućeno da se izjasni o činjenicama postupka.

Kako je objašnjeno, Folić je u ovom postupku bio stranka koja ima pravo da učestvuje u upravnom postupku radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su od značaja za donošenje upravnog akta. 

U obrazloženju se navodi da nisu ulazili u suštinu da li je Folić kršio svoje obaveze, već su odluku o smjeni poništili jer mu nije dato pravo da se izjasni na te optužbe. Takođe, navode da direktor za svoj rad odgovara Vladi Crne Gore, a ne Upravnom odboru, te da je Folić mogao biti smijenjen tek nakon što nezakonitosti u radu utvrdi Vlada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:45