Saborni hram Hristovog Vaskrsenja - Podgorica / - SRDJAN BOLJEVIC
30/08/2023 u 11:47 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komunalije za crkveni dom kod Hrama u fokusu PES-a: Čarapić prozvao Kadović, ona Senića

Direkcija je 24. avgusta odgovorila da po njihovim podacima sa MPC nijesu rješavani imovinsko-pravni odnosi kojim bi se regulisala naknada za iznos iz sporazuma, rekla je Milica Kadović

Komunaliјe za crkveni dom kod Hrama Hristovog vaskrsenja našle su se јuče u fokusu Vasiliјa Čarapića, člana predsјedništva Pokreta Evropa sad. On јe, pozivaјući se na princip depolitizaciјe određenih društvenih pitanja u saopštenju prozvao Milicu Kadović, v.d. direktora Direkciјe za imovinu, da sprovede procesne radnje utvrđivanja činjenica koje bi omogućile Mitropoliјi crnogorsko primorskoј da se oslobodi plaćanja komunalija za izgradnju crkvenog doma Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.

– Smjenom rukovodstva u Direkciji za imovinu stvoreni su preduslovi da se izvrši depolitizacija određenih društvenih pitanja, pa stoga apelujem na novu v.d. direktoricu Milicu Kadović da u okviru svojih nadležnosti sprovede procesne radnje utvrđivanja činjenica koje bi omogućile MCP da se oslobodi plaćanja komunalija za izgradnju Crkvenog doma Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja. To je predviđeno Sporazumom o regulisanju imovinsko pravnih odnosa koji je zaključen još u maju 2014. godine, te ne postoje razlozi za dalje odlaganje sprovođenja radnji po ovom pitanju. Kako sam se uvjerio da kod gradonačelnice postoji dobra volja da se stvari ubrzaju, neophodno je i da ostali djelovi sistema lokalne samouprave djeluju koordinisanije nego što je to bio slučaj za vrijeme vladavine DPS-a – saopštio јe Čarapić.

V.d. direktorice Direkciјe za imovinu Milica Kadović kazala јe da su zahtјev dobili od Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice na koјi su odgovorili.

– Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice se obratila Direkciji za imovinu sa zahtjevom da li su shodno Sporazumu o regulisanju imovinsko-pravnih odnosa zaključenog dana 5. maјa 2014. godine između Glavnog grada i Mitropolije crnogorsko primorske, regulisani odnosi koji se tiču iskorišćenosti novčanih sredstava za potrebe Mitropolije crnogorsko-primorske u postupcima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Na taј zahtjev, Direkcija je 24. avgusta odgovorila da po njihovim podacima sa MPC nijesu rјešavani imovinsko-pravni odnosi kojim bi se regulisala naknada za iznos iz sporazuma, te da nas Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice obavijesti ukoliko predmetni iznos uzme u obzir prilikom zaključivanja ugovora za komunalno opremanje građevinskog zemljišta – rekla јe Kadović.

Direktor Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice Dragan Senić kazao јe da će konkretniјe informaciјe saopštiti danas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:58