/ -
28/03/2022 u 15:14 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комунална полиција контролише локале у центру: Пљуште казне због буке

Комунална инспекциjа забранила емитовање музике или извођење музичког програма уживо, коjи се не емитуjе преко уграђеног лимитатора jачине звука, кажу из Главног града.

У овој години Комунална полициjа је због прекорачење нивоа буке од акустичких урађаjа на отвореном из локала издала 22 прекршаjна налога, док је Комунална инспекција код осам субјеката надзора изрицала мјере забране емитовања музике и извођења музичког програма због прекорачења прописаних граничних вриjедности буке ван угоститељског обjекта.

– У 2022. години комунални полицаjци су због прекорачење дозвољеног нивоа буке од акустичких/електроакустичких урађаjа на отвореном из обjеката издали 22 прекршаjна налога. Кршење комуналног реда у области заштите од буке jе наизражениjе у центру града, на Булевару Станка Драгоjевића и у Сити кварту. Новчана казна за правно лице је од 2.000 до 20.000 еура, за одговорно лице од 200 до 2.000 еура и за предузетника од 300 до 6.000 еура. Инспектори за туризам и угоститељство редовно предузимаjу мjере и радње, према субjектима надзора, у чиjим обjектима jе евидентирано присуство буке, од стране Комуналне полициjе или коjи су били предмет приjаве станара у стамбеним зградама. Донесено jе 72 рjешења коjима jе наређено прибављање извjештаjа од акредитованог правног лица за мjерење буке о испуњености услова за уградњу лимитатора jачине звука на уређаjима преко коjих се емитуjе музика – кажу из Главног града.

Они наводе да, како би Комунална инспекциjа забранила емитовање музике или извођење музичког програма уживо, коjи се не емитуjе преко уграђеног лимитатора jачине звука, потребно jе да су прекорачене вриjедности буке у и ван угоститељског обjекта.

– Због прекорачења граничних вриjедности буке ван угоститељских обjеката, инспектори за туризам и угоститељство су код осам субjеката надзора изрицали мjере забране емитовања музике и музичког програма због прекорачења прописаних граничних вриjедности буке ван обjекта, док смо у више наврата испразнили више обjеката у центру града и Сити кварту – кажу из Града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:26